Nesze!szer

Az Annáknál régen állt már a bál

2011. július 24.

 

 

Az első Anna-bált 1825 júliusában rendezte Szentgyörgyi Horváth Fülöp János Balatonfüreden, lányának, Anna-Krisztinának neve napja tiszteletére. Gyermeke azon a bálon ismerkedett meg későbbi férjével, Kiss Ernővel, aki majdan a szabadságharc altábornagyaként a tizenhárom aradi vértanú egyike lett. De mivel ilyen régi képeket nem tudtunk fellelni, így beérjük ezekkel a csaknem félszáz éves emlékekkel is.



A lányok az Anna-bál előestéjén porcelánszíveket halásznak ki a Balatonból, melyeken jövendőbelijük neve áll. A megválasztott bálkirálynő az aranyalmája mellé egy Viktória-mintás herendi vázát kap, majd ma végigkocsikázik a városon. Udvarhölygei Rotschild-, a harmadik helyezett Apponyi-mintás Herendi vázát kap. Igen, ez egy romantikus tündérmese, mely kiállta az idő próbáját.

Nesze!Andi

 

 

 

 

 

 

(Azért a mulatozás sem maradt el soha...) 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr503093139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása