Nesze!szer

Így legyél te Gisele Bündchen!

2011. június 24.

 

 

 

Mindig, minden körülmények között igyekszünk elmondani - ha tehetjük, hogy soha ne dőljetek be annak, ha valaki modell tanfolyamot hirdet, mert az csak... Álljon itt egy beszámoló okulásként!

A dolog rém egyszerű, az első akadályt – mondhatni – csont nélkül veszed, ha egy köztéren egyszer csak „felfigyel” szépségedre valaki, megszólít, és elhív egy olyan igazi kasztingra, tudod, mint a filmeken. Persze mivel nem múltál el még annyi meg annyi, beszélnek a mamáddal is, aki – tanulva bizonyos korábbi tapasztalatokból – annyit kérdez csak: mennyibe fog ez nekem kerülni? „Ó semmi” - kacarászik a hölgy a telefonba, és még egyszer biztosítja a mamát, hogy kivételes szépségű leánykája ragyogó modellkarrier elé néz.
Amikor leszállsz a helyi buszról a szállodánál, ahol azelőtt sose jártál, már látod magad, ahogy évekkel később ezt a momentumot egy nyújorki magazin izgága újságírójának meséled. És zt is, ahogy majd valamelyik kertévé is lejön veled vidékre forgatni, hogy lássa ország- világ honnan is indult a páratlan életutad.
De most még az elején vagy. A szálloda halljában kerülgeted a turnusváltás bőröndjeit, a portárs is feszült ilyenkor, ezért fel se néz csak a mutatóujja böki át a levegőt, ahogy a lépcső felé int. Az egykori szot szállóban még megmaradt a pin-pong szoba felirat, ez elé ültök le, a fotelek már a piacgazdaság kényelmi mutatóit hordozzák. Vagy 10-en még rajtad kívül, mindenki anyukával, apukával a vasárnap délelőttben. Hosszú combú alig húszéves nyom a kezedbe egy adatlapot, írod, hogy milyen magas vagy, „mennyi is a mellbőségem anya?”- kérdezed bizonytalanul. Aztán majd az első rosta jön, mondja egy öltönyös, aki közben beszámol arról milyen nevek fémjelzik a modellügynökséget. Az exelnök, és a filmrendező, (akinek az apukája rendezett valami vetélkedőt) no meg egy naptárlány, aki szinte társtulajdonos. A fotózásra négyesével mindenki becsődül. Aztán póz, póz és póz. Ahogy a tévében láttad, közben Tyra Banksre gondolsz, meg a műsorának címére: Topmodell leszek! Zsír! Várakozás. A süppedős fotelekbe simuló családok kicsit élénkülnek, amikor a hosszú combú kilép, hogy elmondja, ki ment át az első rostán.  Nem lepődsz meg, hogy benne vagy, alig múltál 15, mégis mindenki ezzel vegzál, hogy tipikus modell alkat vagy, na most végre fel is fedeznek. A második körben már csak négyen maradtok, csődültök be a terembe. Két öltönyös fiú és két miniszoknyás lány áll az ajtóban, udvariasan kezet fog, bemutatkozik, anyukától megkérdezi, hogyan is szólíthatja. Nagyon kis patent minden. Aztán mindenki letelepszik a terem négy sarkában álló négy asztalhoz. Középen a terem végében, a hosszába rakott asztalok mögött ott ül a fotós és valaki, akiről csak az derül ki, hogy jelentős személyiség. Unottan játszanak okostelefonjaikkal. A fiú, akihez kerülsz, sokat beszél, rettentő sokat, meglepődsz azon, hogy a maga elé tett fehér lapra nem a válaszaidat jegyzeteli, hanem a maga kérdéseiből írogat szavakat. Aztán azon is meglepődsz, hogy van, amit legalább háromszor kérdez meg, aztán meg azon is, hogy állandóan az óráját nézi.
Odahívja a filmrendezőt, aki elmondja, hogy már aktuális munkákra keresnek szereplőket, és pont ezt a tipust, aki te vagy. No, akkor egy szituációs játék, add el a szemüveget nekem. Ó de kár, hogy a testeddel nem játszottál eleget... És elmegy a következő asztalhoz. A szomszéd asztalnál már előrébb járnak, ott már az unatkozós főembert is odahívták. A sokatbeszélő most arról szónokol, hogy modelltanfolyamon felkészítenek a szakmára, ingyen portfóliót kapsz és olyan neves előadókat, hogy csak na. És ezt ha csak úgy utcáról bejönnél rengetegért adnák, de most hogy a „ródsón” itt vagyunk vidéken, nos ma, csak 190 ezer, de lehet részletre is, akkor meg negyvenet kellene akkor itt most lerakni. Lelki szemeiddel látod, ahogy a sloziba lehúzod a Tyra Banks-es, Gisele Bündchen-es legjobban keresős álmaidat. Csobog a víz és zúdul ráz el nem készült portfóliódra. A mamád tesz még egy gyönge kísérletet, hogy hadd gondolkozzon már egy kicsit, hát nem úgy jött ide, hogy negyvenezret csak úgy bepakolt a kredencről a táskájába. Holnap, vagy kedden adna választ, ez azért nagy pénz, és ha nem végzi el a gyerek a tanfolyamot. Ja akkor nem, mi csakis magas színvonalú modellekkel dolgozunk együtt. És az ajánlat csak ma érvényes itt és most. Akkor köszönjük szépen, mondja a mamád és feláll, a sokbeszédű láthatólag szétpattan az idegtől,
a főember gúnyos mosollyal mond valamit az unottan rágózó fotósnak. Látványos a kivonulás, a maradék három reménybeli bizakodva bámul utánatok. Két óra telt el, a hallban már az ebédhez sietnek a szállodában lakók. - Mi van ott fent Karcsi? - szól oda a váltóportárs kollegájának.
- Lehúzás – válaszolja az és felakaszt egy szobakulcsot a táblára.

Nesze! Zsé

(Aki tényleg modell szeretne lenni - www.elitemodellook.hu, itt indult Mihalik Enikő is, tanfolyam nélkül)

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr823011115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása