Nesze!szer

Lady Gaga - Judas

2011. május 12.
 
III. Felvonás
 
Lady Gaga sorozatunk utolsó része következik, a záró képsorok sminkjéről kaptok leírást.
Az alapja ennek is ugyanaz: porcelán bőr tusvonalak játékával. Bár a klip nem egy nap alatt készült (2011. április 2-4 között forgatták), ügyesen ’építkeztek’ a sminkesek, feltehetőleg volt olyan nap, amikor több sminket is el kellett készíteniük.
A keddi Sminksuli leírását kövessétek, ám annyiban kiegészül, hogy a szemöldöködet is alapozd le. Aki biztosra akar menni, szaküzletben talál szilikont vagy waxot, amivel a szemöldök szálait lesimíthatja, így kap egy bőrszerű felületet, erre pedig már jól lehet dolgozni az alapozóval. A szemöldök fontos eleme az arcnak, ez adja karakterét, ékesíti is arcunkat és persze gesztusainkban is nagy szerepet játszik, ezért ez a ’szemöldök-nélküliség’ elsőre ijesztő is lehet: olyan érzésünk támadhat, mintha szétfolyna az ember arca, nincs ami egyben tartsa. A szemsmink hangsúlyossága ezt ellensúlyozza.
Arcod formázd a már említett natúr pírral, arccsontodba dolgozhatsz ún. highlightert. A highlighter magas fényű púder, legtöbbször préselt változatban kapható. Segítségével kiemelheted az arc kiálló részeit: szemöldökcsontodat, arccsontodat, esti programhoz orrnyergedre téve ezzel az apró mozdulattal formázod arcod (nappalra ez, véleményem szerint, sok lenne). Szemgolyód közepére pöttyintve szikrázni fog tekinteted. A legszebben napsütésben mutat!
Jobb szemed alá, a külső szemzuggal egy vonalban rajzolj a tusoddal egy könnycseppet. Ha csak szemceruzával dolgoznál, mindenképpen fixáld púderrel, ám ekkor meg van az esély rá, hogy elmosódik. Ajkaidra a bőrszíneddel megegyező színű rúzst tegyél, szinte fehérítsd le. Dolgozhatsz a korrektoroddal is, de tudnod kell, hogy ennek más a textúrája, mint a rúzsnak, így betúrósodhat, ami egyáltalán nem szép látvány. Mondhatom, hogy visszataszító? 
 
Ohohohohoh
I'm in love with Judas

Ohohohohoh
I'm in love with Judas

Judas! Judaas Judas! Judass
Judas! Judaas Judas!
 
When he comes to me, I am ready
I'll wash his feet with my hair if he needs
Forgive him when his tongue lies through his brain
Even after three times, he betrays me

I'll bring him down, bring him down, down
A king with no crown, king with no crown
...

...

...

 

Lady Gaga klipje első látásra igencsak rendszeridegen, nehezen befogadható. A sok bibliai, történelmi utalás metaforaként szolgál, és ha elmélyedsz benne, esetleg utána is olvasol, a kavalkád egyszer csak kitisztul. Személy szerint én megkedveltem, tetszik, hogy van mondanivalója, hogy a szöveg és a képi világ egymást egészíti ki, a klip meséli el a történetet.

 

 
Nesze!Detti
 
 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr522898988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása