Nesze!szer

E-Sminksuli - Sminkre fel! 28.

2011. május 01.
 
Aki fél, az lemarad!
 
„Nekem nem áll jól a kék”, „én utálom, ha piros a szám”, „zöldet sosem kennék magamra”… állapítjuk meg nap, mint nap, mi az, amit nem szeretünk, amit sosem tennénk. Tesszük ezt úgy, hogy nem próbáltuk ki előtte, vagy kipróbáltuk, amikor 10 éve egy buliban magunkra kentünk egy förtelem színű (és szagú) bordó rúzst, majd egy elhasznált „jugoszláv-zöld” landolt a szemhéjunkon. Ugyan már, Lányok! Dobjátok el ezeket híres-hírhedt önkorlátozó hiedelmeket (éljen az Agykontroll!), ezek csak gátat szabnak. Illetve, mi magunknak húzzuk ezen kijelentéseinkkel a határvonalakat. Kicsit figyelj arra, mikor és mire mondasz nemet, utána vegyél egy nagy levegőt és vágj abba bele! Értsd ezt most a sminkelésre!
Ha szerinted borzalmasan áll neked a kék, a lila vagy szimplán viszolyogsz egyik-másik színtől, keress fel egy szakembert, aki segít Neked megtalálni a megfelelő árnyalatot. Minden ezen múlik, az árnyalat kiválasztása kulcsfontosságú. Vagy, keresd meg magad a saját kékedet-liládat! A láncaidat hagyd otthon, vesd be magad egy parfümériába, sminküzletbe, nyúlj bele elsőre idegennek tűnő árnyalatokba, amit először a kézfejeden szemrevételezhetsz, de mielőtt hazavinnéd, érdemes a szemhéjadon is kipróbálni, hiszen ott fogod viselni. Egy kis ízelítő a kék árnyalataiból: királykék, bársonykék, farmerkék, kobaltkék, zafírkék, türkizkék, tengerkék, azúrkék, ultramarin, vízkék… ezekből igazán lehet válogatni!
Az árnyalat kiválasztásánál figyelembe kell venni a bőr- és hajszínt, de ennél mélyebbre is mehetünk: a személyiséget. Nem érdemes kertelni, ne fogd vissza magad! Belevaló lányok nyúljanak harsány, bátor színekbe, az intenzivitást a szemhéjfesték fényével, csillogásával is lehet emelni. Aki visszafogott, vagy annak hiszi magát, első körben válasszon a színes szemceruzák közül, ez megadja a kezdő lökést a mélyebb színek felé. Mindenki tudja, hogy egyszer élünk (legalábbis ezzel a tudatunkkal…), miért hagynád hát ki a színeket az életedből? Úgyis olyan egyhangú, szürke hétköznapokat élünk, rajta, dobd fel a sminkeddel! Aztán pedig azzal, hogy a metrón rámosolyogsz a szemben ülőre.
A zöld szemhéjfestéket is tévhitek lengik körül. Tessék sürgősen elfelejteni, hogy a kék szemhez nem áll jól a zöld, sőt, még a zöld szemhez is jól áll a zöld és a megfelelő árnyalattal nemhogy bebarnul/szürkül, hanem sejtelmes fátyol fogja körüllengeni zöld szemedet. Íme a zöld árnyalatai: fűzöld, méregzöld, türkiz-zöld, almazöld, olívazöld, neon, smaragdzöld, keki, bambusz-zöld, banán, kiwi… sorolhatnánk, hosszú a sor. A smaragd- és a méregzöld általában mindenkinek jól áll, bár a nyár közeledtével érdemes frissebb színekkel próbálkozni. Húzz neonzöld tusvonalat, pilláid fesd feketével és tuti ’trendsetter’ leszel. Egy ilyen bevállalós smink mellé az arcpír legyen bőrszínű, árnyékként jelenjen csak meg, vagy enyhe csillogást adhatsz a bőrödnek krémes arcpírral. Ajkadra mehet natúr szájfény, hússzínű rúzs, de ha ellensúlyozni akarod a neon élességét, tegyél lágy korall- vagy barackszínt, így egy kis természetességet is csempészhetsz sminkedbe.
Végezetül, még egy kis segítség a színek kiválasztásához: a szívedre hallgass itt is! Dobbanni fog, amikor elérkeztél a megfelelő árnyalathoz, nekem elhiheted! Ne azt nézd, hogy a melletted válogató lány miket rak a kosarába, ne az újságból kivágott arc legyen a mérvadó! A sminkelés egyénre szól, azaz Rólad és Neked, hiszen nincs belőled még egy!
 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr302870429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása