Nesze!szer

E-Sminksuli - Sminkre fel! 24.

2011. április 04.
 
Természetesen feltűnő
 
Imádom az ellentéteket! Végletekben szárnyal a fantáziám, végletesek a hangulataim és alapvetően a szélsőségek rabja vagyok. A nagy kilengések közben érzem, hogy élek, ez persze nem mindig egészséges… Mókás dolognak tartom a szélsőségeket középre húzni, azért a sok nevetés közepette ki-kicsordul egy-két erőfeszítés általi könnycsepp.
Ugyanilyen a divat is. Azt mondják, hordj neon színeket, közben tartsd meg természetes bájodat, azért legyél wamp is, és tudd mit jelent dívának lenni. Könnyű elveszni ebben a rengetegben, hisz’ elárasztanak minket a különféle irányzatokkal, csak kapkodjuk a szemünket. 
Ezen a héten a vad színek helyett a könnyed árnyalatok világába kalauzollak el benneteket. Ahogy a cím is sejteti, a természetes, alig látható smink is lehet ugyanolyan szembetűnő, mint a múlt héten piedesztálra emelt pávakék.
Természetes adottságainkat a legnehezebb kiemelni, mivel ehhez fontos tudni, mi rajtunk az előnyös és mi az, ami még javításra szorul. A címlapokon szereplő arcok könnyen félrevezethetnek minket, hallottatok ti is a photoshop programról. Valamint arról is, hogy mindig hasonlítani szeretnénk valaki másra. Legyen a mai nap az, amikortól már nem akartok valaki más lenni, csak önmagatok! Nézzetek a tükörbe, vizsgáljátok meg a csupasz arcotokat és kezdjétek el szeretni. Ha tetszik a szempillád, hangsúlyozd azt, ha szereted az arccsontodat, használj bátran pirosítót, ha ajkaidat csábosnak találod, hajrá, színezd ki pajkos színű rúzsokkal. Játssz! Erről szól az egész.
 
 
De, kanyarodjunk vissza a feltűnő természetességhez. Ha ilyen külsőre vágysz, maradj meg a saját, eredeti színeidnél, ez mindenkinél egyéni. A barna különböző árnyalatai, mint karamell, kapucsínó, csokoládé, bézs, méz, aranybarna, dióbarna (stb.), mind a természet adta szépségedet emelik ki. Könnyed mozdulatokkal árnyékold körbe velük a szemed, követve a szemed formáját, és a mélyítővonalat se hagyd ki. Ha igazán szexi tekintetet szeretnél, az alsó szempillasor alatt is bátran satírozz. Ez azt jelenti, hogy ne csak egy vékony vonalban fesd a színt, hanem legyen itt is vastagsága. Ha emellett döntesz, használj mindenképp korrektort a szem alá (van még olyan, aki ezt nem teszi?), amivel a sötét karikákat elfeded, illetve kivilágosítod a szemed alatti részt. Így ez a satír árnyéknak, és nem a fáradtság jelének fog tűnni. A határozott kontúrokat most felejtsd el, szóljon a smink az átmenetekről, a puha satírokról.
Natúr sminkeknél a szemhéjpúderek textúrájára is figyelj oda. Matt, szatén vagy bársonyfényű anyagokat használj, melyek a természetes, ún. bőr-fényekhez a legjobban hasonlítanak. Vizsgáld meg a szemhéjadat reggel, ébredés után, nézd meg milyen, amikor edzés után izzadsz, vagy a napfénytől felmelegszik a bőröd… mindegyik más csillogást ad a bőrnek. 
Az arcpírnál is érvényes mindez: ha keskenyebb arcot szeretnél, dolgozz egy bőrszínű pírt az arccsontod alá. Ezt a technikát árnyékolásnak hívják. A pírod ilyenkor maradjon a bőrödhöz legközelebbi árnyalat, semmiképpen nem rózsaszín vagy barack, hanem natúr barna, tehát ami nem tartalmaz színpigmentet. Barna bőrűek erre a célra használhatnak matt bronzosítót is. Ahhoz, hogy az árnyék még inkább kiemelkedjen, arccsontodra dolgozz egy lágy fényt, ami az ún. highlighter. Ha nincs lehetőséged, vagy nem szeretnél külön terméket vásárolni erre a célra, a világos, fényes alapszíned (amit a szemhéjadra használsz) is megteszi. Amilyen színekben gondolkozzatok erre a területre: lágy vanília, szaténfényű rizspapír, irizáló barack, fényes bronzosító.
 
 
 
Ajkaidat színekkel is hangsúlyozhatod, tudjátok, szeretjük a rúzst! Ha neked még mindig a szájfény a legjobb barátod, válaszd a csillogást. A legtermészetesebb persze az ajakápoló használata. 
 
Ezeknél a sminkeknél tehát az a lényeg, hogy a természet adta állapotot utánozzuk, épp csak egy kicsit felturbózva, de nem színekkel, inkább az anyaghasználat változatosságával játszunk. Elfedni sokkal egyszerűbb, mint megtanulni szépen kiemelni azt, ami van.
 

 

Nesze!Detti

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr822799220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása