Nesze!szer

Luxus konyak az illatom

2011. március 17.
 
 
 
Vannak napok, amelyek egészen egyszerűen csodásan indulnak és mesésen is alakulnak. A múlt hét csütörtökén volt szerencsénk a világ egyik legkitűnőbb konyakját ízlelgetni több formában is egy pompázatos és stílusos programon, Zólyomi Zsolt parfümőr társaságában. Milyen remek is, ha a blogger munkájaként "törvényesítve" van a tizenegy órás decens alkoholizálás. Zsolt ugyanis nem csak elméletben mutatta be nekünk a francia konyaktermelő vidék szívében, a Grande Champagne régióban fekvő Chateau de Fontpinot kastélyban élő Frapin család remekeit. Ők ugyanis a közeli 1270 óta készítenek aranyló italt, és hát akinek a Lánchíd névre keresztelt termék az egyetlen emléke ebből
az irányból, az menjen gyorsan kineziológushoz, mert ilyenkor sejt szinten rögzül a rossz emlék. Mert ez a konyak tényleg bearanyozta a napunkat, fenséges volt! A P. Frapin & Cie cég arról is nevezetes, hogy italait nem csak pohárba töltött formában, de illatként is elmeséli az arra kíváncsiaknak. Voltak olyan okosak, hogy híres parfümőröket hívtak a kastélyukba, akik hosszú ideig járták a szőlőföldeket, a pincéket és a konyakmesterek titkos laboratóriumait. Természetesen és szerencsénkre ihletet is kaptak rendesen, így amit éreztek, azt hét meglehetősen elegáns és zseniális fűszeres parfümben mesélték el. Nekünk a borászathoz való vonzódásunk következtében a szőlővirágos illat adta a rabságot igazán, és a legújabb remek. Ennek neve "1697" Absolu de Parfum. Ebben az illatban örökítette meg ugyanis a család azt, hogy nem kisebb egyéniség, mint a nem épp visszafogottságáról elhíresült XIV. Lajos, azaz Napkirály ekkor adott nemességet a Frapin családnak. A keverést Bertrand Douchafour követte el, aki nem kis név a szakmában.  Alkotói Cabreuva-fa, davana, rum, labdánum, rózsabors, Sambac jázmin, galagonya, ylang ylang, szegfűszeg, fahéj, aszalványok, rózsa, ámbra, tonka, pacsuli, cédrus, pézsma és vanília. Olyan a parfüm, mint egy ódon konyak, egy igazán stílusos udvarlás és egy elegáns opera megtekintésének élménye együtt. Kifinomult, nem tolakodó, de nem zárójeles. Nemes, talán ez lehetne a legjobb szó rá. Ennél már csak az a stílusosbb, hogy összesen 1697 számozott palack készült belőle. Igaz, a konyakból nem sok maradt, de az illatot Zólyomi Zsolt mindenkinek szívesen megmutatja a Le Parfum Croisette-n, a Fashion Streeten. Megérkezett, önazonos személyiségeknek ajánljuk. Akik tudják, hogy a stílust és az eleganciát nem a sarki vegyeskereskedésben mérik. Azt hozzuk magunkkal von Haus aus.
 
50 ml Absolu de Parfum, 39.900.- Ft
 
Nesze!P
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr602748172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sompalinka · http://sompalinka.blog.hu/ 2011.03.23. 17:42:42

Remek,értem, szinte érzem az illatok nagyszerű szépségét, a harmóniát, az eleganciát! Ez a valódi érték, melyet az alábbi idézet segít megérteni!
"...önazonos személyiségeknek ajánljuk. Akik tudják, hogy a stílust és az eleganciát nem a sarki vegyeskereskedésben mérik. Azt hozzuk magunkkal von Haus aus."
Az idézet utolsó sorát, - amellett hogy tartalmi értelemben elfogadom- kiegészíteném: Ha mégsem hozzuk, akkor az évek során önmagunk közelítünk hozzá, majd találkozunk!Ez így is rendjén van!
süti beállítások módosítása