Nesze!szer

E-sminksuli - Sminkre fel! 18.

2011. február 21.

 

 
Már ismeritek a szükséges ecseteket, páran talán már be is szereztetek belőlük. Bár az üzletben segítenek kiválasztani a számodra megfelelőt – feltéve, ha olyan helyre mész, ahol szakemberek dolgoznak. Van pár dolog, amit érdemes tudnod, nehogy a vásárlás után otthon azzal szembesülj, hogy valami nem stimmel…
Kis szeműeknek a 217 ecset nagy lehet. A mélyítővonal csak egy nagy pacának fog tűnni, illetve, ha por felvitelére használod, a szemed alá is jut majd belőle. Kis szemhéjra kisebb ecsetet válassz, nehogy több ezer forintod kárba vesszen. 
Helyettesítőként a 222 ecset jó választás. Ugyanolyan puha, ugyanolyan jól dolgozik (persze ugyanolyan nélkülözhetetlen is), csak egy kicsit keskenyebb a feje. Pontosabban határozza meg az ívet, a kis zugokba erőfeszítés nélkül odafér. 
Ha nem jössz ki a 219 kúpecsettel, de szeretnél satírozni, határozott vonalakat húzni, akkor kérj egy lapos, rövid szőrű, tömör ecsetet.
A személyes kedvencem ebből a körből a 214. A végei kissé lekerekítettek, természetes sörtéi jól dolgoznak. Tudsz vele ceruzavonalat satírozni, kontúrozni, színt pakolni a szemhéjra. Játszi könnyedséggel befér az alsó szempillasor alá is – ha megfigyelitek, a ceruza, vagy a satír (a szín) a szempillák tövénél kimarad, marad egy bőrszínű csík. Ez elsősorban a felső szempillasoron kellemetlen, látványra mindenképp, főleg annak, aki egy kicsit is kifinomultabban tekint hölgytársai próbálkozásaira.
A másik lapos ecset a 212, azonban ennek erősebbek a szálai. Szintetikus sörtéi szögletesen vágottak. Egy ecsetvonással képes azonnali határozottságot adni a szemednek. Ha tömören szeretnél egy színt a szemhéjadon viszontlátni, vele biztos a siker. 
 
Nesze!Detti
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr42676670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása