Nesze!szer

Boldogság, gyere haza!

2011. január 27.

 

 



A napsütés sehol, vagy már csak a nyaralásos képeinken látható, a város tiszta latyak és egyébként is január van. A karácsonyfát már leszedtük, a fenekünk nyomokban szaloncukrot tartalmaz, és egyáltalán... Levertnek, mormoginak, depinek érzed magad? Ne már! Akkor most olvasd el "hepinesz" tippjeinket és szerezd vissza a mosolyodat!


Melyik a kedvenc számod? Tessék feltenni a lemezt, vagy keresd meg a jutyúbon, húzd be a sötétítőfüggönyt és nyugodtan énekeld ordítva és táncolj hozzá. A mozgás és a zene kettőse endorfin táncba kezd a szervezetedben, persze, csak akkor, ha nem egy búsabb Rahmanyinovra esik a választásod. Ebben az esetben még egy Bunyós Pityu sláger is jobb.
Emlékszel, milyen voltál gyerekként? Irány a fényképes doboz, vedd elő a legbénább képeidet és nevess magadon. Persze, nyugodtan felhívhatod a szüleidet, akik anno ezeket a rémes göncöket aggatták rád. 
Füstöld ki a depit! A geránium füstölő a depresszió egyik ellenszere, boldoggá tesz az illata. A hepinesz jegyében használhatod a lótuszt is, amely az indiánok szerint a boldogság illata. Szerintünk kiegyensúlyozottá tesz. Szerinted?
Jóbarátok, Jóbarátok és Jóbarátok. Joey, Monica és a többiek még a legnagyobb tragédiák után is segítenek, terápiás céllal is alkalmazhatóak. Akár a világhálón is megtalálhatsz epizódokat. Ugorj be a kávézóba hozzájuk, Ross nem fog rossz passzban hagyni, hidd el! És még Joey kéz ikeretestvére is lehet, hogy ott lesz! 
A trutyi napokon öltözz színesen. Egy-egy vidám darab mindig visszahat az emberre. Egy jó sárga pulcsi újra napfényt hoz az életedbe, ne feledd! Az otthoni mackód sem kell, hogy fekete legyen. Mit szólnál egy pezsdítő narancshoz?
Úgy érzed, mindenki negatív körülötted? Lomtalanítsál! Keresd azoknak az embereknek a társaságát, akikről úgy érzed, feltöltenek téged. A hasonló hasonlót vonz, ne feledd! 
Segíts másoknak. Nemcsak te fázol ezekben a napokban, hanem nagyon sok árva kutyuska is. Szedj össze takarókat, vegyél tápszereket és irány az egyik alapítvány, vagy menhely. Az ebek biztosan hálásak lesznek, te pedig annyit simogathatod őket, amennyit csak akarod!
Legyél tervszerű. A hosszú, téli esték pontosan arról szólnak, hogy tervezzél. Elő a színes és szagos magazinokkal, az ollóval és készítsd el a saját vágyaid tábláját. Vagdosd ki az újságokból a vágyaidat és ragaszd fel egy parafára vagy kartonra. Most már látni fogod, mire vágysz igazán, mit fogsz megvalósítani idén. Megcsinálod, hidd el! 
Keverj magadnak valami jó kis maszkot, ápold a bőrödet. Nem kell mindig a boltban vételezni ezeket, te is ügyes vagy! Mit szólnál például egy csokipakoláshoz?!
Olvasd újra az Alkimistát! Paulo Coelho könyvét minden évben egyszer kötelezővé tennénk!
A reggelek a legnehezebbek? Tessék szépen feliratokat ragasztani a fürdőszoba tükrére. Pozitív mondatokat magadnak. Hidd el, így sokkal jobban indul a nap! 
Merj laza és nyitott lenni. Így sokkal könnyebben megéled a boldog pillanatokat és a világ is visszamosolyog rád. Főzz egy csésze kakaót, dobj bele egy kis pillecukrot és örülj, hogy ilyen jó dolgod van. Szeresd magad, hisz az életedben te vagy saját magadnak a legfontosabb, ezt sose felejtsd el! A boldogság ott lakik benned, csak ki kell nyitnod az ajtót! 

 

Nesze!P
 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr722618784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása