Nesze!szer

E-Sminksuli - Sminkre fel! 14.

2011. január 24.
 
 
Elengedhetetlen ecsetek II. rész
 
Vannak jól bevált módszereid, de úgy érzed mégis hiányzik valami a profi végeredményhez? Ugyanazt a sminket készíted el minden reggel és egyre jobban unod? Félsz az újítástól, de csak azért, mert nem tudod hogyan kezdj hozzá?
Először is, rakd le a szivacsos applikátorod és kezdj el ecsettel dolgozni. Teljesen új dimenzió nyílik majd meg előtted, meglátod. 
Mivel ecsetből érdemes minőségi darabot választani, a M.A.C ecseteit fogom ajánlani. Nagyon puhák, védik a bőrt. Megkönnyítik a munkánkat, az igényekhez tervezettek és nagyon praktikusak. Tény, hogy egy-egy darabért mélyebben a pénztárcánkba kell nyúlni, de itt nem az a cél, hogy minél több ecsetünk legyen, hanem legyen pár darabunk, amit tényleg tudunk használni, és ami minket szolgál.
Íme.
 
Alapozóecset
 
Sokaknak még újdonságnak számít, nem is igazán tiszta, miért érdemes alapozóecsettel dolgozni, amikor az ujjaink mindig kéznél vannak? Tény, hogy az alapozókat kézzel a legkönnyebb felvinni, de ez sokszor nem a legjobb módszer, mert csíkozódhat, foltos maradhat. Bizonyos alapozókat, pl. a színezett hidratálókat azonban nyugodtan masszírozzátok arcbőrötökbe, mint egy arckrémet. A szivacsok használata nem gazdaságos, mivel több marad benne, mint az arcodon és ha nem mossátok ki használat után, a baktériumok is megülnek benne.
Tehát, praktikum és higiéniai szempontból is az ecset a jó választás. 
Alapozóecsetből is több fajtát találunk. Ami általában minden alapozóhoz beválik, az egy kerek, műszálas ecset, mely könnyű fedést ad, így lesz leheletvékony az alapozás. Alapozóecset használatával a termék belesimul arcbőrödbe, nem marad a felszínén és vándorol el a nyakadra. 
A klasszikus alapozóecset a M.A.C 187 ecsete, mely szintetikus- és kecskeszőrből készült. Viszonylag nagy a feje, a sörték puhák, mégsem terülnek szét, tehát koncentráltan lehet vele dolgozni: oda megy a festék, ahova te szeretnéd. Könnyed rétegben tudod az alapozót felvinni, de pirosításra, púderezésre is tudod használni.
Ennek kifinomultabb változata a M.A.C 131 ecset, melyet eredetileg púderekhez, pirosítóhoz ajánlanak, de alapozókat is gyönyörűen bele lehet dolgozni vele a bőrbe. Kisebb a feje, mint a 187 ecsetnek, így az arc gödreibe, domborulataiba jobban hozzáférhetsz. A rövid, fekete szőr a természetes szőr, a hosszú, fehér a szintetikus. Véleményem szerint ez ideálisabb, mert az arc kontúrozásához, pirosításhoz is tudod használni. Ha már befektetünk (mert az ecsetvásárlás befektetés), gondoljunk a sokoldalúságra. 
 
 
Nesze!Detti

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr272609577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása