Nesze!szer

Hajrá sapka! - Hajas László tanácsai

2010. december 20.
 
 
 
Mit csinálj a hajaddal a sapkás időszakban?

Szakad a hó, mínuszok röpködnek a levegőben. Lefagy a füled, de sapkát nem akarsz húzni, a tökéletes séród érdekében? Na, mi most megmondjuk a tutit, hogy mit tégy, hogy füled is, hajkoronád is megmaradjon a sapesz alatt, és ha a fejfedő lekerül rólad, akkor se úgy nézz ki, mint egy madárijesztő!
 
Mivel jómagam is a sapka-pártiak egyre csak népesedő táborát gazdagítom, de nő létemre nem szeretnék lemondani a belőtt frizurámról sem, azt a tanácsot kaptam, hogy kérdezzek meg egy okos fodrászt, hogy mit tehet ilyenkor az ember lánya. 
Na, de ez itt a nagy kérdés, hogy hogyan, és mivel lőjük be, hogy tartson, illetve kitartson sapka alatt, és sapka után. 
Nem a sarki fodrászüzletbe ugrottam be néhány jó tanácsért Marika nénihez, vagy Gedeon bácsihoz (bár az ők évtizedes szakértelmében sem kételkednék), hanem felhívtam Hajas Lászlót személyesen. Igen, azt a Hajas Lászlót. A profit, a sztárt, a mesterfodrászt. 
 
 
Kicsörög. Már csak picit remeg a kezem. Ő mégiscsak a szakma egyik legnagyobbika! Felveszi. Nem érik váratlanul kérdéseim. Írtam előtte neki SMS-t, illetve SMS-eket (csak egyet akartam, de így sikerült…), hogy ki vagyok, mi vagyok, honnan, és milyen témában szeretném „zaklatni” egy picit. 
Mindenféle sztárallűrt félretéve, azon nyomban, készségesen áll a rendelkezésemre. Bár, először kissé szabadkozik, hogy ő is csak ugyanazt tudja mondani, mint amit az összes többi fodrász mondana. Nem baj. Makacs módon ragaszkodom az ő véleményéhez. De nézzük akkor, hogy mi is az!
 
„Teljesen mindegy, hogy milyen frizurát hord az ember a sapka alatt, ha jól van levágva a haja.” 
 
Hm… tehát először is egy jó hajvágás szükségeltetik, egy jó fodrász által. Szorgalmasan jegyzetelek. 
Folytatja.
 
„Azt kell tudni, hogy ha valaki sapkát hord, megnövekedik a fejbőrének faggyútermelése, így könnyebben bezsírosodik a haja. Gyakrabban kell mosni, ami erősen igénybe veszi a hajszálakat, és a fejbőrt. Az a legjobb, ha mindenki a saját hajtípusának megfelelő termékeket használ. Léteznek samponok zsíros, és száraz hajra egyaránt, és természetesem balzsamok is.”
 
Megkérdezem, mit ajánl.
Mondja.
 
„Én a professzionális termékeket használom. Kerastase a legjobb.”
 
Visszakérdezek. 
Betűzi. Ja, szóval Kerastase. Hasznos információ. Feljegyzem, majd utánanézek.
 
Oké, de ezeken kívül mit tegyek, rakjak, kenjek a hajamra, hogy ne jöjjön szét a beállított frizurám? –ez a kérdés még kissé motoszkál bennem. Rákérdezek.
 
„Én a hajlakkokat szoktam mondani. Vannak már olyan kisméretű táska-hajlakkok, amit a nők könnyedén magukkal tudnak vinni, akárhova mennek. Akárhol, akármikor közé tudnak vele fújni a hajszálaiknak, ami máris jobb tartást ad frizurának, a sapkát levéve. A Kerastase-nak is öt különböző fokozatú, erősségű ilyen hajlakkja van. Ezeket ajánlom.”
 
Ennyit szűkszavúan a mester. Megköszönöm, hogy válaszolt pár kérdésemre, majd lerakom a telefont.
 
 
Szóval lányok, akkor Kerastase, kis hajlakk, esetleg Hajas László személyesen, és hajra sapka. Mit is mondhatnék ezután? Hajrá sapka!
 
 
 
Nesze!Andi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr152527801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása