Nesze!szer

Made in Hungary - Erno Laszlo

2010. december 06.
 
 
Tudod, hogy mitől lett orgazmusa Marilyn Monroe arcbőrének? És mit használ Yoko Ono, Madonna, de még Sting is? Egy magyar terméket, bizony. Erno Laszlo a brand neve, ami annyira világhírű, hogy szokás szerint csak itthon nem ismerik. 
Erno Laszlo még 1921-ben szerezte diplomáját a Magyar Királyi Orvostudományi Egyetem Bőrgyógyászati karán, majd Berlinben tanult tovább. A Habsburg-ház egyik hősnőjének arcbőre hozta meg számára az áttörést, hisz Stefánia hercegnének oly aknés volt az orcája, hogy akár az a Vezúv hirdetése is lehetett volna. Laszlo kavart és kevert, és nemcsak javított a fent nevezett felületen, de még némi fedőréteget is tudott képezni, mely takarást adott a problémás területeknek. A kor híres színésznője, Gombaszögi Frida volt a következő, akinek a bőre szükséget szenvedett egy baleset után. Dr. Laszlo pedig nem volt rest és orvosolta csodakrémével a problémát, a művésznő kárrierje pedig szárnyalt tovább. Laszlo 1927-ben nyitotta meg első üzletét a Szervita téren, ekkor már a Szépség angyalaként emlegették az orvost, akihez leginkább az arisztokrácia járt. A háborús készülődés Lászlót is elérte, így 1939-ben emigrált Ámerikába. Persze, a híre megelőzte őt, hiszen jócskán voltak már magyarok odaát. Mivel akkoriban ívelt felfelé a filmipar, amely ugye jócskán honfitársainknak is köszönhető, nem telt el sok idő, mire Laszlo megnyitotta az Ötödik sugárúton az Erno Laszlo Szépség Intézetet. Annyira lett csak híres a gazdagok és fontosak körében, hogy többszörös ajánlás után tudott csak bebocsájtást nyerni hozzá bárki. Audrey Hepburntől Marilyn Monroe-ig mindenki rá esküdött, de még Hubert de Givenchy is hozzá járt. Manapság Sting, Madonna és Val Kilmer adja egymásnak a kilincset a csodák tárházában. Közben persze nem kellett sok idő ahhoz, hogy a termékek világhódító útjukra is elinduljanak. Ma már ez az egyik legismertebb luxus kozmetikai brand, amely szerencsére már itthon is kapható – Csomor Csilla az arca. Ha valaki kipróbált már egy Erno Laszlo terméket, az olyan, mintha mindig karácsonya lenne az arcának.
 Laszlo egyébként 75 évesen hunyt el, de a szépség business azóta is virágzik. Kedvenc mondása ez volt: „Nekem nem is kell tudnom jól angolul, számomra a bőr magyarul beszél”. Oké. Mi pedig köszönjük neki, hogy azóta is viszi a hírünket a világban. Még Madonnához is.
 
 
 
 
 
 
Nesze!P
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr922496142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anti Anyag (törölt) 2010.12.06. 16:14:01

Nyilván azért nem ismerjük, mert nem reklámozza. Néma gyereknek....

Lehet, hogy ott nem is kell, de mi itt vagyunk.

TemplarOmega (törölt) 2010.12.06. 16:23:16

Minek reklámozzon, ha így se lehet bejutni?
Rögtön megnézem hol lehet hozzájutni?

Fotósképző · fotoskepzo.hu 2010.12.06. 16:28:17

Na, ha már a tisztelt blogíró képtelen volt leírni egy magyar ember nevét magyarul, segítek: Dr. László Ernő. Így az is egyértelműen kiderül, melyik a vezeték- és keresztneve.

És, ha már a 3 másodperces guglizással ez megoldódott, itt egy jó mondása is még: "Előfordul, hogy egy nő nem mond el nekem mindent. A bőre azonban sohasem hazudik."

PointeDuLac (törölt) 2010.12.06. 16:40:34

@Anti Anyag: Szerintem,amennyibe egy ilyen csodakrém kerül,nem szorul arra a néhány fős magyar közönségre,akik félévente egyszer vennének egy tégellyel,csak a presztízs kedvéért :)

papír-ceruza-toll 2010.12.06. 16:48:38

you mean:
Habsburg-ház,
Gombaszögi ELLA.

beautyka 2010.12.06. 17:08:34

@papír-ceruza-toll: Gombaszögi nővérek: Irén, Margit, Ella, Frida (Frici)
Közülük ketten, Frida és Ella keresett színésznők lettek.

Pretorians 2010.12.06. 18:20:22

@bestpixel:
Mielőtt rettenetesen beájulnánk. Őt így hívják odaát, így írják, így lett brand. Andy Wajna sem lett sehol másként írva. A neve brand lett. Csak ez a difi...

Anti Anyag (törölt) 2010.12.06. 20:35:36

@PointeDuLac: Ja, akkor ha majd az USA-ban celeb leszek, sorbaállok én is:-)

Dativus 2010.12.06. 21:24:42

Évek óta lehet kapni itthon a termékeit a nagyobb parfümériákban. Valamint több spa-ban is választható, hogy Erno Laszlo termékkel csinálják az arckezelést.

Közbiztonság Szilárd? 2010.12.06. 21:39:22

Neked azért lehet, hogy nem ártana tudod magyarul.

Legalább alapfokon.
Mert most se stílus, se helyesírás...

isssti 2012.03.17. 22:25:49

Nagyon érdekes történet, és egy kicsit hihetetlen is - pedig szemmel láthatólag igaz..

beautyka 2012.03.18. 13:52:11

@isssti:
A mai világban, a mai eszünkkel tényleg hihetetlennek tűnik, hogy valaki elindul, jót csinál és csak úgy özönlenek a vevők! Tényleg mesés sztori, amire büszkék lehetünk! Szép napot!
süti beállítások módosítása