Nesze!szer

E-Sminksuli - Sminkre fel! 6.

2010. november 29.
Alapozzak? De mivel?
 
 
Makulátlan, ragyogó, hamvas, bársonyos, tökéletes – mindaz, amilyennek arcbőrünket látni szeretnénk. Sajnos keveseknek adatik meg felnőttként a hibátlan bőr, szerény személyem is talán oviban dicsekedhetett volna vele – amikor még téma sem volt. Tizenévesen elkezdtem különböző eltűntető-hadműveleteket alkalmazni pattanásaim ellen, inkább kisebb, mint nagyobb sikerrel – gondolom, vagyunk ezzel így páran. A korrektorral nem voltam megelégedve, a malacrózsaszín alapozó már akkor is kuncogásra gerjesztett, így elkezdtem felkutatni az ideális alapozót. Lássuk hát, mire jutottam.
A kozmetikai ipar nagy figyelmet szentel annak, hogy az alapozók ápoló összetevőket is tartalmazzanak, melyek hidratálják és felélesztik a bőrödet. Normál bőr már nem igazán létezik (az emberek mindössze 5%-nál), a vízhiány, mondhatjuk, mindenkire érvényes. Ez elsősorban az életmódunk, a szmog, a légkondicionálás, a lelki megrázkódtatások (stressz), a kevés vízivás következménye.
A vízhiányos bőr legjobb barátja a víz bázisú, folyékony alapozó, mellyel pótolhatod az elvesztett nedvességet.
Ha csak apró bőrhibáid vannak, válassz egy könnyű textúrájú, folyékony alapozót, mint pl. a MAC Face&Body terméke. Felvitelnél vizes érzetű, egy áttetsző réteget von bőrödre, így természetes maradhatsz vele. Lágy fedésű, mégis egyenletes lesz a végeredmény. Bőröd egész nap rugalmas és életteli marad. Vízálló és hosszantartó, minden bőrtípusra ideális. Alapozóecsettel feltéve észrevétlen marad, lágyan simul majd arcodra. Kézzel is felviheted, mint egy arckrém, masszírozd bőrödbe. Tizenhárom árnyalatból választhatsz, a porcelán elefántcsontszíntől a sötét bronzig terjed a skála. Érdemes beruházni, nagyon sokáig elég. Csak dicsérni tudom!
Láthatatlan fedést ad Bobbi Brown Skin Foundation Spf15 terméke is. Mintha nem is viselnél alapozót, csak az egyenletes bőrfelszín látszik. Több mindent egyesít magában: csökkenti a pórusok láthatóságát, a tökéletlenségeket elrejti, véd az UV sugárzástól, hidratál és egyensúlyban tartja a bőrt. Kényelmes, egész nap rábízhatod magad és minden bőrtípusra alkalmas.
Ha erősebb fedésre vágysz, a krémes alapozók tetszeni fognak. Ezek is könnyűek, hidratálják és felélesztik bőrödet. A közepestől a teljes fedésig, igény szerint építhetőek. Például, ha nappal is krémes alapozót használsz, rakhatod vékonyabban (akár egy kis hidratálópermettel lazítva azt), ha pedig esti programod van, és porcelánbőrre vágysz, a krémes alapozóval ezt is elérheted, épp csak vastagabb rétegben kell fölkenned.
Krémes, valamint gél-bázisú alapozó a MAC Studio Sculpt. Bőröd természetes, szaténfényű csillogást kap, mégsem lesz túlzó a ragyogása, tehát ne várj matt hatást. Könnyedén simul a bőrre, egész nap hidratálva tartja azt. A tubusos kiszerelésnek köszönhetően a pazarlás elkerülhető, ugyanis annyit nyomhatsz ki, amennyire éppen szükséged van. 
Hasonló típus Bobbi Brown Moisture Rich Foundation alapozója, melyre az előbb elmondottak mind érvényesek, kivéve a kiszerelése, mert ez üveges. A normál és a száraz bőrűek használják - ahogy neve is mondja, ennek gazdagabb a textúrája, de nem gyűlik a ráncocskákba. A hidegebb, szeles idő közeledtével kiváló választás, ápoló, hidratáló összetevőivel megvédi a bőrt a kiszáradástól. 
A Clinique Supermoisture Makeup alapozója is krémzselé állagú, gazdagon hidratál, mégis lágy, nagyon könnyű és selymes fényét egész nap megtartja. 
Vannak olyan krémes alapozók, melyek púderesen száradnak, tehát a mattítást is elvégzik, így már plusz púderréteget nem kíván. Vegyes, zsíros, vagy normál bőrűek használják, akinek száraz a bőre, ne is gondoljon erre, bármilyen hívogató is a végeredmény, mert csak tovább ront arcbőre állapotán.
Ezek az alapozók rendkívül jól fednek, erősen pigmentáltak, tehát garantáltan eltüntetik a foltokat, pattanásokat, anélkül, hogy maszkot vonnának arcodra. Olajmentesek, épp ezért képesek felszívni a fölösleges olajat a bőrfelszínről, miközben az ápoló összetevők megkötik a nedvességet, így tartva egyensúlyban arcbőrödet (ezért használják inkább a zsírosodásra hajlamos bőrűek). Igencsak tartósak, a nyolc órás viseletet simán kibírják. Ajánlatom: MAC Studio Fix Fluid, Bobbi Brown Natural Finish Long Lasting Foundation, illetve a MAC újdonsága, a Pro Longwear alapozó, mely bármely körülmény között akár 15 órát is a helyén marad. 
Folytatás egy hét múlva.
 

 

Nesze!Detti

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr262481413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása