Nesze!szer

Na ezért öregszik a bőrünk!

2010. november 25.

 
Küzdünk ellene, ahogy tudunk, de tudjuk-e egyáltalán, mitől is van ez a dolog? Na, mi most jól elmeséljük. A bőr öregedése belülről kezdődik. Miközben a szarkalábakra, szárazságra, ráncokra és kitágult erekre gondolunk – ami ugye külsődleges, ezek a folyamatok mind belülről jönnek. Fiatal korban a dermisz (irharéteg) kollagén és elasztin fehérjerostok stabil és szabályos hálózatát tartalmazza, melyet egy poliszacharidokban gazdag gél-állomány vesz körül. Ennek legnagyobb jelentősége a hidratáció fenntartó képessége, már amennyiben tényleg megy ennek az ő fenntartása. A dermisz egyébként szilárd alátámasztást nyújt a bőrfelszínnek, fenntartja simaságát és jól hidratáltságát, biztosítja a rugalmasságát, puhaságát és tömörségét, de ahogy telik és múlik az idő, sajna ez a jófejség veszít hatékonyságáből.
Az öregedés jelei tehát itt, a dermiszben születnek, mert ugye szerkezeti és egyensúlyi működési zavar lép fel az évek múlásával. Az irha szerkezeti elemei a szabadgyökök folyamatos támadásai alatt állnak, melyek főként a nappali UV sugárzás által keletkeznek. Aztán ugye a kis gyököcskék keletkezésére még rátesz egy lapáttal a stressz, az alváshiány, a dohányzás, meg a légszennyezettség is. Magyarán az élet maga. Tehát a szabadgyökök bőrünk fő ellenségei, mert támadják és megsértik a sejteket. Ők a randák, akik miatt megindul a petyhüdtség, a bőrszárazság, a ráncképződés, és jól láthatóan jönnek a pigment foltok és a hajszálerek. 
Persze, az a legjobb, ha ezt nemcsak kívülről, hanem belülről is megpróbáljuk lassítani, megakadályozni az öregedésnek az ő folyamatát. De a legjobb, ha szépen, tabletta formájában indulunk neki irhánk megvédésének. Példának okáért az Imedeen tablettával, ami tápanyagok segítségével megerősíti és javítja a bőr sejtjeit, valamint rátesz egy lapáttal a simaság és a nedvességtartalom növekedésének. Tehát a felszín alatt fejti ki hatását, majd azt is elmeséljük, hogyan. Mert ne hagyjuk, hogy arcunkból lógó szatyor füle legyen!  Folyt. köv. 
 
 
 
Nesze!P

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr642472808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása