Nesze!szer

Így csinálják a profik

2010. október 20.

Kate Somerville Los Angeles egyik legmenőbb dermatológusa. Olyan hölgyemények bíznak szaktekintélyében, mint Jessica Alba, Paris Hilton, Sandra Oh vagy Debra Messing. Kate-nek megjelent egy könyve, Complexion Perfection! Your Ultimate Guide to Beautiful Skin amely - szabadfordításban - az Arc tökélye, útmutató a gyönyörű bőrért címet viseli. 
Arról ír benne például, hogy a bőr fiatalságának megőrzéséhez a legfontosabb a radírozás és a hidratálás. 
Hetente kétszer, bőrtípusnak megfelelő radírral, amelyben a radírgyöngyök semmiképpen se legyenek érdesek. A papaja, vagy ananász tartalmúakat ajánlja leginkább, enzimjeik miatt. 
A hidratálás azért fontos, mert főleg 30 fölött, a vízhiány kezdi öregíteni a bőrt. Ezért kell a megfelelő ivászat,(csak semmi alkohol, szigorúan víz és cukormentes varázsitalok) és a hidratáló arckrém, lehetőleg hialuronsavval vagy szódium-hialuronáttal. 
Mesél még arról is, hogy miért csak az adott területet kellene mindig krémezni, főleg, ha több problémát akarunk megoldani egyszerre. Például, nem jó a szarkalábak elleni krém az aknéra, és fordítva sem, ezért egyikkel sem kell elárasztani az egész arcot. Problémás bőrre nagyon jó a természetes, ásványi anyag alapú smink, Kate szerint akár 30%-ot is dobhat a bőr állapotán, és ha valakinek zsíros, vagy vegyes az arcbőre, akkor ne használjon olyan termékeket, amikben szilikon van, mert pattanásokat okoz. Köszönjük Kate, igyekezni fogunk.  

 

 

Nesze!Tam

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr392385589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása