Szaloncukor. A dolog, amiben nem ismerjük a kompromisszumot és a lehetetlent. Tavaly sikerült próbaként vásárolni egy kis másmilyet a megszokottól és nagyot csalódtunk. Azt gondoltuk, idén már maradunk csak a jól bevált marcipánosunknál, fel is tankoltunk belőle rendesen. Aztán kaptunk ajándékba valami újat. És készen lettünk tőle, de teljesen. Nem, nem faltuk be rögtön az egész dobozzal, de erős volt a hívás. Hiszen csodálatos, alkoholos szaloncukrokról beszélünk. Szilvapálinkásról, vörösborosról és málnás páleszesről szólunk most.
A Demeter Chocolate családi vállalkozás, amely a 2000-ben született, egy akkor már 10 éves múltra visszatekintő családi cukrászdát követően. A váltást a kilencvenes évek második felében megismert és onnantól kezdve szerelemmé vált bonbonok, csokoládék okozták. A korábban is édesiparban tevékenykedő Demeter család már minden idejét ennek a csodálatos matériának kívánta szentelni, így a sütemények – átmenetileg – kiszorultak az életükből, hogy helyt kapjon a csokoládé. 2012-ben jelentek meg a prémium kategóriás, kézzel készített termékeikkel a magyar piacon, s ezt követően folyamatosan gyarapodott a kínálat, nőtt a kereslet. A táblás szórt csokoládék mellett megjelentek a bonbonok, a csokinyalókák, a különféle, ünnepi alkalmakra is tökéletes díszdobozos termékek, a mártott aszalványok és a különleges ízesítésű szaloncukrok. Bennünket például a zserbós szaloncukruk is elvarázsolt, meg a szilvapálinkás és a mézes málnás alkoholos is. Ja, meg a tejkaramellát. Jó, azért még nem kóstoltuk végig a kínálatát, de aki tényleg olyan szaloncukrot szeretne a fára, amit nem dob ki január 5-én, akkor az ajándékozza meg magát egy kézműves Demeterrel. Nyammi!
(ITT rendelhetsz)