Nesze!szer

Készíts otthon ajakápolót, ajándéknak is tuti!

2016. december 06.

 

ajakapolo_hazilag_1.jpg

 

Előre leszögezzük, ez elsőre egy kicsi adag lesz, próbáld ki, hogy tetszik. Mi mondjuk eléggé kedveljük évek óta, már korábban leírtuk ezt a módszert nektek. Ajándéknak is tuti és saját magunknak is és természetes összetevők vannak benne. Méz, méhviasz, mandulaolaj és valami illóolaj kell hozzá, más semmi. 

Hozzávalók: egy evőkanál méz, ugyanennyi méhviasz olvasztva és két evőkanál mandulaolaj. Először olvasszad fel a viaszt gőz felett (ha tömbben vetted, akkor reszeléssel kezdjél). Óvatosan, szépen, lassan végezd a műveletet. Ezután jöhet hozzá a méz és az olaj. Ne kutyafuttában végezd, fontos, jól elkeveredjenek az összetevők. Az a legmegfelelőbb, ha még langyosan is kavargálod kicsit az egészet. Alaposan kimosott tégelybe töltsed, de régi, elhasznált szájápolós formákba is mehet. (Mi gyűjtjük itthon a kiürült krémes üvegeket, mindig ezekbe mennek a gyártmányok!) Ha színezni szeretnéd az ajakápolódat, rakhatsz akár egy kis rúzsból vagy kakaóporból, ezt már te döntsd el. Az a legfontosabb, hogy legyen mindig jól elkeverve, így nem válnak szét az összetevők. Adj némi illatot is hozzá, úgy még csajosabb lesz. Tehát mehet ehet bele egy nagyon pici narancsolaj is, vagy akár levendula. Egy fél télnyi adag lesz belőle, Amennyiben a barátnőknek, tesónak is gyártasz, triplázd a mennyiségeket! Csók!

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr3212023867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása