Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2015. szeptember 20.

 

 

ujev_makacssag.jpg

 

Helló újév, viszlát makacsság!

Először is, hadd kívánjak mindenkinek nagyon boldog kozmikus új évet - a kabbalisták így nevezik a sokak által "zsidó újesztendőnek" becézett Rós Hásánát, amely múlt héten köszöntött be, a következő napokban pedig a Jóm Kippurba, a "vezeklés napjába" fut ki. Valójában azonban az ünnep koránt sem csak egy vallás követőinek szól, és nem a bűnbánatról. hanem a felelősségvállalásról is. Az üzenet mások kirekesztése helyett az: legyen az új évünk szeretettel és kedvességgel teli, és legyen erőnk az önző és destruktív viselkedésmintáknak ellenállni.

Amennyiben ezekben a hetekben gondosan megfigyeljük a rossz szokásainkat, és minden erőnkkel azon vagyunk, hogy azokat pozitív mintákra cseréljük, egy új "ént" építhetünk - ez pedig azt jelenti, hogy egy teljesen új kezdet vár ránk, az életünk vadonatúj periódusa. A Kabbala Központban azt tanuljuk: a kozmikus nagy ünnepekkor az a legfontosabb, hogy hidakat emeljünk magunk és mások közé. Segítsünk felnyitni mások szemét másfajta igazságokra, mint amit ismernek, és maradjunk nyitottak mások gondolkodásmódjára. Yael Yardeni, a Kabbala Központ asztrológiatanára azt mondja: "Bölcsen beszélni és bővíteni az ismerőseink körét az első lépés - azonban a komoly feladat csak ez után érkezik: minden a kommunikációra irányuló kísérletünk az elkövetkező időszakban meglehetősen nehézkes lehet. Legjobb, ha ilyenkor valaki más kommunikációját figyeljük meg: a környezetünkben mozgó emberek hogyan beszélnek és viselkednek egymással." Az elrettentő példák a szélsőségek, amelyekből annyit látunk a környezetünkben: üvöltöző, agresszív emberek, vagy épp a hallgatag, önmagukat semmibevevő lelkek. Ideális esetben képesnek kellene lennünk megtalálni az egyensúlyt a kivagyi követelőzés, és az ész nélkül "szolgálás" között.

Legyünk kedvesek. Legyünk megértőek. Legyünk alkalmazkodóak, de nem meghunyászkodóak. Az asztrológus szerint a házi feladatunk ilyenkor, hogy megértsük: nem lehet mindig az „úgy csinálod ahogy én mondom, vagy el lehet menni” elve szerint élni. Ez a hét igazi makacsság-űző gyorstalpaló lesz. Legyünk készek a változásra úgy a gondolkozásmódunkban, mint a kommunikációnk terén és a mindennapi magatartásunkban is.

Fényes hetet!

www.facebook.com/KabbalaKozpontMagyarorszag

www.facebook.com/SteinerKristofOldala

www.whitecityboy.com

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr257800908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása