Nesze!szer

Csak lélegezz!

2015. május 28.

 

 

harag_1.jpg

 

A gyermekekben rejtőző, kendőzetlen igazságnak nincs párja (a gyerek és a kutya sose hazudik, sose feledjük el! - a szerk.). Ami olykor arcon csap, megnevettet,könnyekre fakaszt, de minden esetben elgondolkodtat, hiszen a hirtelen felszínre törő gondolatokban benne van az, amit képtelenek vagyunk elrejteni. A púder – és köntörfalazástól mentes, nyers valóság. Ezt az igaziságot mindannyian magunkban hordozzuk a kezdetekkor, csak valahogyan később elfelejtünk emlékezni rá, s beépíteni emberi kapcsolatainkba, mindennapjainkba. Olykor elhomályosítja az elménket a harag és a düh, tévesen ítélünk, hozunk meg döntéseket. Pedig mit is kell ilyenkor tenni?

Az alábbi videón szereplő 6 gyerkőc tárja elénk a nagyon is magától értetődő választ. Egyszerűen, mindenféle bonyolultságot mellőzve. Legyünk ott, legyünk jelen, hogy uralkodhassunk a pillanat felett. A videó egyébként egy anyuka, Julie Bayer Salzman munkája. A felvételen gyerekek mondják el, hogy mi történik az elménkkel és a testünkkel, amikor mérgesek vagyunk, és, hogy ők hogyan reagálják le az efféle helyzeteket, hogyan éreznek, vagy definiálják, mi is az a harag. „Olyasmi, mint amikor felrázol egy palackot és a csillámok mindenfelé szállnak. Így néz ki ilyenkor az elménk.” Egy kisfiú például azt mondja: „Valahányszor mérges vagyok, fejfájásom lesz és az agyam is elkezd fájni.” De akkor hogyan tehetünk ellene? Csukd be a szemed és:”Lélegezz” – kapjuk az instrukciót. Tényleg ennyire egyszerű lenne felnőttként is?

Nesze!Bogi

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr197487842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása