Nesze!szer

Az avokádó olaj az új kókusz?

2014. szeptember 28.

 

 

Avokádó olaj az új kókusz olaj.jpg

 

Jó kérdés, hiszen az elmúlt években berobbant a piacra a kókusz olaja amely szerint kívül belül ápol és mindennapi használata során  csodás és áldásos hatását érezhetjük. De most úgy tűnik itt a trónkövetelő, méghozzá az avokádó olaj. Nagyon régóta tudtuk, hogy az avokádó magas vitamin tartalmú (A-,B-,C-,E- és D-vitaminok)- ásványi anyag tartalmú (magnézium és kalcium legnagyobb arányban), koleszterin csökkentő hatású, de a szépségápolósában is sokat használják , mert kisimítja,táplálja és hidratálja a bőrt. Számos krémben és kozmetikumban megtalálható, de ma már egyre több helyen elérhető olaj formában is, amelyet ugyanúgy kell alkalmazni mint a kókusz olaját. Például az Oscar-díjas Lupita Nyong’O is ezt használja a haja és a bőre ápolására napi szinten. Ahogy a kókusz úgy az avokádó olaj is segít a töredezett hajvégeken, minden hiányzó tápanyagot visszaad illetve a bőrödet is szebbé és feszesebbé teszi. Mutatunk is nektek egy házilag gyorsan elkészíthető hidratáló arcmaszkot, amely percek alatt csodásan sima és szép bőrt varázsol.

Íme!

Bőrtápláló avokádós maszk

Hozzávalók:

-1 avokádó

-3 teáskanál méz

-1 teáskanál citromlé

-1/2 teáskanál tej

Elkészítés:

Az avokádót mosd meg alaposan, vágd félbe, vedd ki a magját majd törd simára és próbáld meg krémes állagúra passzírozni (nem nehéz, ha érett). Ezután hozzáadjuk a citromlevet,a mézet és a tejet, keverd össze őket alaposan hogy könnyen kenhető legyen. Arcodat alaposan tisztítsd meg mielőtt felkened a pakolást. Próbáld meg egyenletesen eloszlatni a maszkot, majd hagyd hatni és száradni 15 percig. Végül langyos vízzel alaposan öblítsd le.

Hajrá!

Nesze!Eszti

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr636738185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása