Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2014. június 09.

 

 

ikrek best friend.jpg

Ikrek vagyok, (legalább) ketten vagyok!

A héten épp egy hosszú és kimerítő cikken dolgoztam a Nők Lapja Psziché magazin soron következő számába – az írás Natalie Portmanről szól, ám nem mint hollywoodi filmcsillagról, hanem mint a Harvard egyetem pszichológia szakán diplomázott gondolkodóról. A számtalan interjú és riport olvasgatása közben belefutottam egy vicces nyilatkozatába: “Ikrek vagyok. Jogom van hozzá, hogy megváltoztassam a céljaimat, a gondolkodásmódomat, és az igazamat amikor csak akarom.” Most – a kabbalisztikus naptár Ikrek havának első hetében – mindannyian érezhetünk némi lelki közösséget a színésznő bizonytalanságával… vagy mégsem? 

Az lkrek - mint minden levegő jegy - legfőképp az intellektust képviseli: a jegy szülöttei imádnak tanulni, új információkkal, élményekkel, tapasztalatokkal gyarapodni, majd azokat alaposan kielemezve elhatározásokra jutni… majd mindezt egy perc alatt ismét megváltoztatni, és új igazság után kutatni. Az Ikrek gyakran keresgélnek új utak és információk után. Bár rendkívül spirituális lelkek, ha hosszasan időznek egy spirituális ösvényen, egyszerűen ráunnak, és úgy érzik: “ezt már ismerem, mi a következő lépés?”. Karizmájuk és magabiztosságuk sokakat lenyűgöz, és bár hajlamosak a depresszióra, még a legrosszabb pillanataikon is átragyog a rájuk jellemző általános vidámság és pozitív életszemlélet.

Mindezek ellenére az Ikrek mégsem a stabilitás mintaképe. Egyik pillanatban a lelkét kiteszi azért, akit szeret. A következőben pedig a telefonját sem veszi fel - nem azért, mert elmúlt a szeretet, hanem mert egyszerűen nehezére esik az érzelmek kezelése és hajlamos összezavarodni, ha bármi olyannal találkozik, ami nem közelíthető meg intellektuálisan. Karen Berg, a Kabbala Központ spirituálisigazgatója gyakran mondja: “Nem létezik Fény a sötétség nélkül.” Karen szerint ebben a hónapban az Univerzum lehetőséget teremt a számunkra hogy magunk mögött hagyjuk az Ikrek kiszámíthatatlan viselkedését és lelki bizonytalanságát, segítségül pedig egy spirituális tervet is összeállított.

1. Találd ki a célt! Ez bármi lehet, például, hogy "Nem kiabálok többé!", vagy "Szépen beszélek!", vagy "Nem hazudok többé!". Bármi legyen is az, legyen kicsi a cél, de ahhoz viszont ragaszkodjunk!

2. Vidd végig! Kommunikálj, kövesd nyomon, hogy hol tartasz és fejezd be! Mind imádunk belekezdeni dolgokba, de az Ikrekre is az a leginkább jellemző, hogy csak elkezdik és ez minden. A hónap lényege, hogy koncentráljunk arra, amit elkezdtünk és fejezzük is be.

3. Mindvégig legyél alapos abban amit csinálsz! Az Ikrek gyakran mindenbe belevág, majd mindent félbehagy. Ebben a hónapban kezdjünk bele új dolgokba, de legyünk alaposak, és ne fordítsunk hátat a célnak ha ráununk, vagy ha nehézségeink adódnak az odavezető úton.

4. Keresd az egyensúlyt és vedd észre a hibákat! Ebben a hónapban vállaljuk a felelősséget a tetteinkért. Lássuk be hogy "Ezt tettem, de hogy tudok tovább lépni ezzel együtt, vagy éppen ennek ellenére?"

5. Végül, de nem utolsó sorban ne felejtsük el amit tanultunk, megtapasztaltunk, és megértettünk. Emlékezz, hogy a példát kell mutatnunk másoknak: azok, akiket szeretnénk hozzásegíteni, hogy elindulhassanak a spirituális útjukon először a mi viselkedésünket fogják górcső alá venni, ám ha üres prédikációval traktáljuk őket, többet ártunk – magunknak és nekik -, mint amennyit segítünk.

Az Ikrek havának első hetében figyeljünk oda, hogy stabilan megalapozzuk személyes bizonyosságunkat – így a hónap hátralévő részében a szeretteinknek, barátainknak, a környezetünknek, és rajtuk keresztül az egész világnak segíthetünk.  Bármilyen kihívásokkal szembesülünk is, a következő hónapsorán emlékezzünk rá: nincs jobb tanár, mint mint az Ikrek hava. Csodálatos energiái – legyen szó tanulásról, vagy mások tanításáról – most mindannyiunkat felruháznak a képességgel, hogy a tudatosság, a szeretet, az elfogadás, azaz a Fény
csatornáivá váljunk.

Fényes hetet mindenkinek!

www.facebook.com/SteinerKristofOldala

www.facebook.com/WhiteCityBoyBlog

www.facebook.com/KabbalaKozpontMagyarorszag

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr166284995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása