Nesze!szer

Szoptatás: de hogyan?

2014. május 19.

 

 

szopi1.jpg

 

Mindenki felnőtt valahogy. Sőt, általában a dolog úgy kezdődik, hogy születés után az anyuka táplálni kezdi csecsemőjét. Csak ezt a szoptatás dolgot a világ számos pontján elég furán kezelik. Texas államban is, ahol most már arra is gondoltak többen, hogy törvénybe foglaltatnának bizonyos jogokat erre vonatkozólag. (Hogy több jog illesse meg a szoptatós anyukákat, esetleg külön helyeket tartsanak fent erre a célra.) Két grafikus iskolai feladatának is kapta, hogy ábrázolja a szoptatás nehézségét. A 21 esztendős Monica Young-ot kérték meg modellnek, aki egy nyilvános illemhelyen próbálja megetetni babáját. A felirat a kép felett: magán étkezde. A kérdés: te ennél itt? 

A kampány csak iskolai feladat volt, ám akkora port vert fel, hogy a világ számos pontján beszélnek róla. Mi tagadás, nálunk is lenne miről. Főleg, ha az anyuka, ne adj isten, ügyeket megy intézni megy a városba, vagy csak bevásárolna egy bevásárlóközpontban. Járt már valaki például a Westend illemhelyiségében? Oda magát is csak "végszükség" esetén viszi az ember, nemhogy a kisbabáját...de más megoldás nincs. (Főleg, ha a mama nem autóval jött és nem tud elbújni a kocsi hátsó ülésén a sötét parkolóban...)

Ps: Egy kommentből tudtuk meg, a Westendben van szoptatásra kialakított szoba. Igaz, akkor ezek szerint kevesen tudnak róla. Reméljük, a többi plázában is van, csak nem kommunikálják és a kismamák kevesen vannak tisztában ezzel. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr946181061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Exemplary 2014.05.21. 08:25:22

Normális szoptatós szoba csak a WestEnd-ben van , a többi csak névileg az, de max egy pelenkázó asztal van... Sajnálatos
süti beállítások módosítása