Nesze!szer

Profi hajfestés, tartós szín?!

2014. február 20.

 

 

hajszínmegőrzés.jpg

 

 

Rohanós hétköznapjainkban sokszor az is kiváltságnak számít, ha egyáltalán eljutunk a fodrászhoz. Nem is beszélve arról, hogy megtaláljuk a hozzánk leginkább passzoló fazont, hosszt, és színt. Ami pedig az árnyalatot illeti, a lenövés hamarabb utolér minket, mint amire számítunk - úgy általában. Ráadásul fakul és fakul és fakul...

Mit tehetsz, hogy a hajszíned tovább tartson? A megoldás egyszerűbb, mint gondolnád (és paróka sem kell hozzá).

1. Nem kell minden nap hajat mosni

Ez nagyon piszkosul hangzik akkor, ha te is a mi-minden-nap-hajat-mosunk tábort erősíted, de hidd el, hosszútávon kifizetődő, hiszen a gyakori mosástól felszívódnak azok a hidratáló olajok is, amelyek öbbek között a tartós hajszínért is felelősek.

Tipp: ha úgy érzed a hajad nincs formában, és már nagyon megmosnád, tekerd fel egy szexi kontyba, amit vidám csatokkal is feldobhatsz.

2. Találd meg a megfelelő hajápolókat

A samponon kívül a hajadnak szüksége van ápoló pakolásra, és kondicionálóra is, amelyek nem csak élettel telibbé, és egészségesebbé varázsolják, hanem segítenek megőrizni a hajad színét is.

(L’oreal Elseve újratápláló hajpakolás 1.777 Ft,-)

3. Ugrani csak vizes hajjal

Ha gyakran jársz úszni, akkor már biztosan észrevetted, hogy a klóros víz is elősegíti a hajszín kifakulását, azonban a csapvízben található ásványi anyagok népi babonák szerint is megkötő hatással bírnak a klór ellen. Ezért, mielőtt fejest ugranál, nedvesítsd be a hajad.

4. Ne ess túlzásba

Azzal is kímélheted a festett hajszínt, ha langyos vízzel mosol hajat. A túl meleg, vagy túl hideg víz ugyanis egyformán nem tesz jót neki.

5. Barátod, a hajfény

A hajfény amellett, hogy védelmet nyújt a töredezettség ellen, kiemeli a hajszínt, és egészséges ragyogást kölcsönöz neki.

(L’oreal Elseve Selymes Olaj festett hajra 2.554 Ft,-)

6. Extra védelem

Nemcsak az arcbőrünket, a hajunkat is el kell látnunk fényvédelemmel, különben a nap káros sugarai hamar kiszívják a festéket, és ettől nem csak fakóvá, szárazzá is válik a lobonc. Szerencsére a legtöbb sampon és kondicionáló tartalmaz fényvédő faktort, neked csak a számodra legmegfelelőbbet kell megtalálnod.

(Garnier Fructis tartós szín hajerősítő sampon 943 Ft,-)

Nesze!Dóri

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr685819108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása