Nesze!szer

10 dolog, amitől boldogabb lehetsz!

2014. február 10.

boldogság.jpg

Egész életünk során keressük a boldogság titkát. Minden életszakasznak megvannak a maga tulajdonságai és annak csúcspontja, amelytől úgy érezzük, teljesek leszünk. De vajon létezik biztos recept a tartós boldogság eléréséhez? Igen! Még ha nem is tartós, de bizony vannak olyan tevékenységek, amellyel ügyesen adagolhatod magadnak a boldogsághormonokat naponta. Mi pedig most meg is mutatjuk nektek azt a 10 tevékenységet, amelyet próbálj meg beiktatni az életedbe, hogy szélesebb legyen a mosoly az arcodon.

1.Légy aktív!

Napi fél óra edzéssel nem csak a testedet, de a lelked is megerősíted. Formálod az alakodat, és az önbizalmad is több lesz.

2. Társasági élet

Barátok, nevetés, buli ezek mind erősítik a kapcsolataid és persze téged is hozzásegítenek ahhoz, hogy pozitív energiák vegyenek körül, amellyel az esetleges problémákon hamarabb túl tudsz majd lépni. (Jó, nem azt mondjuk, hogy minden áldott nap táncolj az asztal tetején kapatosan, csak érezd jól magad!)

3. Kényeztesd magad!

Önmagad egészsége és a lelki egyensúly a legfontosabb. Szánj magadra időt, amikor elmélyülsz és végig gondolni a heted, vagy csak kikapcsolódsz és építed az önmagaddal kialakult kapcsolatodat. Akár egy kedvenc zene meghallgatása is boldogságot hozó rituálé lehet. 

4. Minőségi ételek

A spot mellett a helyes táplálkozás nagyon fontos. A vitaminok bevitele és a megfelelő minőségi ételek belülről is megerősítenek, nem húzzák le a kedvedet és azt az érzetet adják: fontos vagyok magamnak! (Ráadásul, a főzés egy igen kreatív dolog, sőt, sikerélményt is ad!)

5. Kezd valami újba!

Tedd magasabbra a mércét, tűzz ki új célokat, és ismerd meg önmagad és a határaidat. Ez mindig valódi jellemerősítés!

6. Élvezd az élet apró örömeit is!

Vedd észre a körülötted lévő világot és a napi történéseket. Mérlegeld és még ha rossznak gondolt dolog is megesett - ne legyél szomorú inkább élvezd a pozitív dolgokat, hogy az mennyivel szebbé tette a napod. Ma például olyan szép idő van, nem?!

7. Értékeld a művészetet!

Fejleszd az ízlésedet és látogass múzeumba, nézz meg jó filmet a lényeg hogy tanulj új ismerteket és közbe kapcsolódj ki. Az art sosem árt...

8. Visszajelzések

Ne ítélj elsőre!Emberek akikkel nap, mint nap találkozol csak beragyogják az életed, tanulj tőlük és te is adj nekik valamit.

9. Utazás

Az aktív kikapcsolódás legjobb formája az utazás. Kell a testi és lelki pihenés mindenkinek legalább egy évben egyszer. De még egy fél napos környezetváltozás is csodát tehet, vagy egy hétvége. (Ha utaznál, tök jó ajánlatok jutányos áron a szallodak.hu oldalán)

10. Tanulás

Az okos ember holtig tanul. Olvass, tanulj nyelveket. A lényeg, hogy folyamatosan edzésben tartsd az agyad!A szellemi aktivitás nagyon fontos, az agy karban tartja a testet is. 

+ 11. Légy hálás!

Mindig, minden viszonyítás kérdése. Ha te azért duzzogsz, mert nincs kacsalábon forgó villád, nem vagy cérnavékony és milliomos - hát sosem leszel boldog. Annak örülj, amid van, ami a lelkedben van és amit már elértél. A pozitív mindig pozitívat vonz, légy hálás az életedért!

Nesze!Eszti

(forrás: huffingtonpost) 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr835807513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása