Nesze!szer

Tégy a méhnyakrák ellen!

2014. január 22.

méhnyakrák gyöngy kitűző.jpg

Tudtad, hogy a méhnyakrák a második legnagyobb rákfajta a nők körében? Pedig  védőoltással és méhnyakrák-szűréssel szinte teljes egészében megelőzhető. Ennek ellenére csak Európában 30.000 nő hal meg méhnyakrákban évente. Sajnos, mi is nemrég veszítettünk el valakit ebben a betegségben. Most van a Méhnyakrák Megelőzési hét, amely igen fontos lehet számotokra. Ugyanis ennek alkalmából lehetőség nyílik kedvezményes áron hozzájutni a méhnyakrák elleni védőoltáshoz is két budapesti oltóközpontban (Intermed Oltóközpont, Budai Oltóközpont és Magánorvosi Centrum, infók pl. ITT és ITT. ), ami sokakon segíthet! Ha eddig gondolkodtál az oltáson, hát szerintünk most ne hezitálj!

A méhnyakrák elleni küzdelemnek is van jelképe, ugyanúgy, mint a mellráknak a rózsaszín szalag. Ennek a gyöngy. Szép, fehér, ízléses kitűzőt csinálnak belőle. Ebből Európában már már 1,5 millió darabot vásároltak meg eddig, hisz a vevők ezzel támogatják a betegség elleni küzdelmet. Összeszedtünk nektek néhány tudnivalót a betegségről, hogy minden tiszta legyen és őszintén bevalljuk, számunkra is volt sok újdonság. Olvasd el ezeket, osszad meg a postot, válaszolja a kérdésünkre a neszejatek@gmail.com-ra és 10 gyöngyöt kisorsolunk köztetek. Viseld büszkén, ha te is kapsz egyet, hisz te is tettél a méhnyakrák ellen! És önmagadért! 

Tudnivalók a méhnyakrákról!

- A szexuálisan aktív nők 80%-a élete során biztosan megfertőződik HPV-vel, ezt a vírust nagyon nehéz elkerülni, így ne vedd félvállról a méhnyakrák elleni védekezést.

- A HPV vírusok ellen az óvszer sem nyújt védelmet, mivel bőr-bőr kontaktus útján is terjednek.

- A méhszájseb a méhnyakrák megelőző állapota. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a méhnyakon található elváltozásokat – amelyeket a méhnyakrák-szűrésen diagnosztizálnak a nőgyógyászok – a HPV vírusok okozzák. A méhszájsebek tekinthetőek a méhnyakrák megelőző állapotának, hiszen ezekből fejlődhet ki a súlyos betegség.

- Magyarországon évente közel 10 000 méhnyak-műtétet (konizációt) hajtanak végre, eltávolítva ezzel a HPV által megfertőzött, károsodott sejteket.

- A konizáció szövődménye a koraszülés megnövekedett kockázata vagy akár meddőség is lehet.

- A méhnyakrák ellen az elsődleges védelmet a védőoltás biztosítja, amely hatékonyan felveszi a harcot a HPV vírusok ellen.

- A méhnyakrákszűréssel a már kialakult problémát fedezhetik fel időben, megakadályozva ezzel a rák kialakulását.

- A védőoltás minden nőnek ajánlott, felső korhatár nélkül

Kérdésünk: 

- Hogyan előzhető meg a méhnyakrák?

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr705773733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása