Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nesze!szer

Erről is beszélnünk kell: a korai öröm

2013. november 25.

korai öröm.jpg

Hogy is fogalmazzunk? Volt az életünkben réges régen valaki, akire azt mondanánk: az ember, aki ott sem volt. Magyarán, igen gyorsan elérte a hegynek az ő csúcsát. És a rossz az volt, hogy nem lehetett az illetővel erről beszélni. Tabu volt saját maga számára is. Ezért is gondoltuk, erről a témáról a Neszén társalognunk kell. Már a korai magömlésről. 

"Világszerte 5-ből 1 férfi érintett a korai magömlés problémájával. Ez a leggyakoribb, a férfiaknál felmerülő szexuális működési zavar, ugyanakkor ez a leginkább aluldiagnosztizált és alulkezelt is egyben. „Tiéd a kontroll” elnevezéssel indul el az a felvilágosító kampány, mely a Magyar Szexuális Medicina Társaság szakmai támogatása mellett szeretné felhívni az érintettek figyelmét arra, a korai magömlés egy kezelhető állapot, a férfiak és partnereik nincsenek egyedül problémájukkal. Amennyiben orvoshoz fordulnak, ők tudnak segíteni a megoldás megtalálásában." - mondja egy közlemény, amit nemrégiben kaptunk.  

Igazság szerint ez egy betegség, tehát nem söpörhetjük az asztal, vagy ágy alá:   „A korai magömlés a leggyakoribb szexuális működési zavar a férfiaknál, alul diagnosztizált és alulkezelt is egyben. A korai magömlés világviszonylatban a férfiak 20-30 %-nál fordul elő, azaz 5-ből minimum 1 férfi számol be erről az állapotról. Ez a szám egyébként életkortól függetlenül közel állandó. Korai magömléstől több férfi szenved, mint ahányan erekciós problémával küzdenek, bár a két zavar egymással is szoros kapcsolatot mutat. Ténylegesen a korai magömlésben szenvedőknek csak kevesebb, mint 10 százaléka fordul orvoshoz a problémájával.”– festi le a jelenlegi helyzetet Dr. Kopa Zsolt Ph.D. egyetemi docens, andrológus és urológus. A korai magömlésnek számtalan definíciója létezik. A Mentális Betegségek Diagnosztikai és Statisztikai Kézikönyve, a DSM-IV meghatározása szerint akkor beszélünk korai magömlésről, amikor az orgazmus és a magömlés állandóan vagy visszatérően, minimális szexuális ingerlés hatására behatolás előtt, közben, vagy röviddel utána következik be, még mielőtt az a férfi szándékában állna. Kulcsszó tehát a kontroll, ezért is kapta a felvilágosító kampány a „Tiéd a kontroll” elnevezést. A korai magömlésben szenvedő férfiak 95%-a az ejakuláció „nagyon gyenge” vagy „gyenge” kontrolljáról számoltak be. „Most jött el a pillanat, hogy elkezdjünk beszélni erről a betegségről, és missziónknak tartjuk, hogy minél több férfi értesüljön arról, ez egy kezelhető állapot. A közelmúltban a korai magömlés kezelési lehetőségei ugyanis tovább bővültek.” – mondta Dr. Fekete Ferenc, urológus, a Magyar Szexuális Medicina Társaság elnöke.

A „Tiéd a kontroll” kampány tehát arra hívja fel a férfiak és partnereik figyelmét, hogy nem kell, hogy szégyelljék magukat. Nincsenek egyedül! Nem szabad figyelmen kívül hagyni és tagadni problémáikat, mert ők is és partnereik is megérdemelnek egy jobb szexuális életet. Ez egy egészségügyi probléma, ami kezelhető. A www.tiedakontroll.hu oldalon további információk találhatók meg a betegséggel kapcsolatban, a kampányban résztvevő orvosok remélik, hogy minél több érintett veszi majd a bátorságot, hogy cselekedjen, megoldást keressen. Mi pedig csak azt szeretnénk, hogy nálatok minden stimmeljen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr75654875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása