Nesze!szer

A legjobb bögrés kakaós evör

2013. szeptember 24.

bögrés kakaós.jpg

Az úgy volt, hogy ezt a receptet nem akartuk megírni nektek. De észleltük, hogy az egész tepsi és tartalma néhány órát ért csak meg, tehát nem sikerülhetett rosszul. Így a kép csak illusztráció, mert megint nem maradt egy morzsa sem. Gyerekeknek szántuk, de a felnőttek sem bírtak magukkal. Gyakorlatilag ez egy egyszerű kakaós lepény, kicsit extrázva. Háromnegyed óra alatt kész vagy vele, semmi kecmec, plusz, egy edényben kell csak kevergetned. Na, mondjuk is!

Hozzávalók:

- 3 bögre liszt

- 2 bögre cukor

- 1 csomag vaníliás cukor

- 2 csomag sütőpor

- 1 bögre olaj (sima étolaj elég!)

- 4 tojás 

- Fél bögre szénsavas ásványvíz, vagy szóda

- Fél bögre tej

- csipet só

+   jó sok cukrozatlan kakaó, legalább fél doboz, az a kisebbik fajta

Ezeket mind összekevered. Mehet robotgéppel is, de mi a tésztát jobb szeretjük fakanállal gyömöszölni. Mivel gyerkőcöknek szántuk, a kész masszába dobtunk még 1 csomag M&M-s cukrot, melyet igen kedvelnek, 1 csomag francia drazsét, néhány picire darabolt marshmallow-t, mert azt mindig hasznos és két szelet rizses csokit. Ez eredetileg dió lett volna, de a nálunk lévő kínai Coop-ban nem volt aznap ilyen, így a rizses megoldást választottuk. Nekünk légkeverésesben fél óra körül sült meg kb. A tetejét mindig takargatnunk kell, hogy ne égjen meg, de te ismered a saját sütődet. Amennyiben van maradék barack lekvár otthon, nem jön rosszul a tetejére, vagy mellé öntve. Félbe is vághatod és úgy is kenheted. Mehet csoki is a tetejére, de simán is igen finomságos, akár reggelire, tejjel. Mi simán sütőpapírt tettünk a sütőbe és úgy sült meg. 

Jó étvágyat, a kis csoki darabkákat imádni fogod benne...! Mi szóltunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr965529972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása