Nesze!szer

Dan Millman Magyarországon!

2013. szeptember 14.

dan millman.jpg

Két napja vettük észre egy hírlevélben és azóta lázban égünk. Egyik kedvenc "tanítónk" a következő héten Budapestre jön. Nem más ő, mint Dan Millman, de aki rendszeres Nesze olvasó, annak már nem kell bemutatni őt. Vagy azért picit mégis? 

Dan Millman az 1964-es világbajnokságon trambulin-ugrásban hozta el a pálmát. Aztán még ugyanebben az évben három amerikai bajnok címet is hazavitt. Övé volt minden. Pénz, paripa, fegyver. Aztán történt gy motorbaleset, amely az ígéretes karriert fogta és jól félbetörte. De ma már tudjuk, hogy mindez Dan küldetésének része volt. Persze, ő akkor és nyilván nem így látta a dolgot. A fital férfi a tragédiát követően világgá is ment, mert nem találta az útját, a helyét. Számos jóga, illetve harcművészeti irányzatot sajátított el, persze, a filozófiájukkal együtt. Majd Dan a nagy kóborlás után hazatért és 1980-ben megszületett tapasztalataiból A békés harcos útja című könyv.

Nincs olyan spirituális tanító, aki ne javasolná, hogy ezt olvasd el. Motivációs tréningek alapja is ez a mű, amely egy fiatal tornász és a fura benzinkutas, Szókrátész történetéről szól és arról, hogy nem akkor vagy erős, amikor annak hiszed magad. És megtanít arra, mi is az igazi érték. Meg sok minden másra is, de persze, a tanulságok mindenkinek a sajátjai kell, hogy legyenek. 2006-ban Peaceful warrior címmel meg is filmesítették a történetet, mi is mutattuk már nektek a Lélekszépítő mozi sorozatban ITT

"Azelőtt úgy éreztem, velem született
jogomnál fogva jár nekem egy boldog, magas
szintű, józan élet, amit automatikusan megkapok
majd az évek során. Soha nem sejtettem, hogy
egyszer meg kell majd tanulnom, hogyan kell élni
- és hogy léteznek a világlátásnak olyan
különleges szabályai és módszerei, amelyeket el
kell sajátítanom, mielőtt egyszerű, boldog és
elégedett életemre ráébredhetnék." -mondja Dan.

Hát, ha belegondolunk, hogy ez a fantasztikus író szerdán itt, Budapesten tart előadást, az ugyanolyan hihetetlen, mint amikor Nick Vujicic begördült nyáron a színpadra sok száz magyar ember elé. Arról a délutánról is úgy jöttünk el, hogy hálát adtunk azért, mert nyitott szívvel hallgattunk és hallgathattuk őt. (Úgy feltöltődött aznap mindenki, hogy arra szavak is alig vannak és életünk egyik legmeghatározóbb élménye volt.) Egész biztos, Millmantól is igen sokat tanulhatunk majd. Másrészt, ez csak rajtunk múlik ugye. Nem véletlen, hogy a Sikeremberek sorozat keretében jön hozzánk. Mi már most köszönjük a szervezőknek, hogy ezt összehozták  és igen, ott leszünk! Millmannak pedig azt, hogy eljön hozzánk. Itt is egy üzenet tőle, nekünk. Jegyet pedig ITT rendelhetsz. 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr815512419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása