Nesze!szer

Dynamo, a nagy varázsló

2013. május 23.

dynamo1.jpg

Talán nincs is olyan ember, aki a Dynamo név hallatán ne azt reagálná egyből, hogy "ja, azaz ürge, aki végig gyalogolt a Temzén?". Igen, ő Steven Frayne a bradfordi bűvész, aki gyakorlatilag elvarázsolta az egész világot. 

A Dynamoként elhíresült illuzionista sztorija a gyerekkorába nyúlik vissza, amikor nagypapája mutatott neki néhány bűvész trükköt. És akkor elindult valami, a srác is gyakorolni kezdte ezeket. Papája biztatásának és Steven hitének köszönhetően, ma már saját műsora van, amivel valósággal elkápráztatja a nézőközönséget - már aki hagyja magát kicsit megtéveszteni. A Dynamo - varázslat a világ körül már túl van két évadon, a harmadik pedig készül. De ameddig várunk az új epizódokra, addig az anyacsatorna a Discovery Channel korábbi Dynamo-évadok ismétlésével kedveskedik a nézőknek. Mi pedig egy interjúval, ami a csatorna közreműködésével jöhetett létre. Kikérdeztük Dynamot, akinek közvetlenségénél, erős brit akcentusa volt csak lehengerlőbb:
 

Nesze: Mit jelent a művészneved? Kapcsolódik hozzá valamilyen történet?

Dynamo: Néhány évvel ezelőtt neveztek el így. New Yorkban voltam egy bűvész találkozón, amit Harry Houdini emlékére rendeztek. Fellépőként vettem részt, és olyan nagy nevek előtt bűvészkedhettem, mint David Copperfield, David Blaine és a Siegfried & Roy duó. A produkcióm felénél felállt egy srác a közönségből és azt kiabálta, hogy „Ez a kölyök olyan, mint egy dinamó!”. Ettől a naptól kezdve, minden bűvész A Dynamo kölyöknek szólított. Aztán, ahogy egyre idősödtem, úgy vált a Dynamo a becenevemmé. A dinamó tulajdonképpen egy áramfejlesztő, tehát feszültséget hoz létre – remélhetőleg az előadásaimmal ezt váltom ki én is az emberekből (persze pozitív értelemben).

Nesze: Rengeteg hírességet sikerült már elkápráztatnod. Kit nyűgöztél le a legjobban, kinek volt a legemlékezetesebb reakciója?              

Dynamo: Szerencsére tényleg sokukkal tudtam már dolgozni. Az egyik kedvencem egyértelműen Will Smith volt, akit egyébként is nagyon kedvelek színészként. Már az, hogy találkozhattam vele elképesztő élmény számomra; az meg, hogy beszélgethettünk és még ámulatba is ejthettem őt egyszerűen fantasztikus. Snoop Dogg pedig elkezdett rappelni. Amint látta, hogy mit csinálok, rögtönzött egy szöveget rólam. Ezek azok a pillanatok, amik ráébresztenek arra, hogy mekkora hatalom is van a kezemben. Nem számít, hogy híresség vagy, vagy nem. Nekem csak az számít, hogy mosolyt csaljak az emberek arcára és, hogy egy felejthetetlen pillanatot okozzak nekik.

Nesze: Ha varázsolhatnál bárkinek, legyen az élő vagy már elhunyt személy, kit választanál és miért?

Dynamo: Michael Jacksont mondanám. Bár nem volt bűvész, mégis azt kell mondjam, hogy ő volt minden idők leghatalmasabb előadóművésze. A fellépései maga volt a varázslat. Egy álmom válna valóra azzal, ha varázsolhatnék a pop és az előadóművészek királyának.

Nesze: Elérted, hogy a világ egyik legismertebb bűvészeként ismerjenek. Mi van még a tarsolyodban?

Dynamo: Azt hiszem nem maradt más hátra, mint körbeutazni a földet, hogy mindenhol megmutathassam a trükkjeimet. Milliók nézik és szeretik a TV műsoromat olyan országokban, ahol még nem is jártam. Ilyen például Bulgária, Szerbia és Románia. Úgyhogy a következő mérföldkő, hogy eljussak ezekre a helyekre, elkápráztassam az ott élőket, csináljak valami trükköt a helyi nevezetességekkel/nevezetességeken és, hogy hálásan megköszönjem azt a rengeteg támogatást, amit kapok.   

dynamo4.jpg

Nesze: Sokat mesélsz a nagypapádról, aki megtanította neked az első bűvész trükköket és, aki mindig arra nevelt, hogy higgy magadban. Mi az, amit még átadott neked?

Dynamo: A nagypapám - aki egyébként februárban volt egy éve, hogy elment -, mindent átadott nekem. Ő tanított meg úszni, biciklizni. Megtanította, hogy mindig legyek őszinte, hogy minden nőt tisztelni kell és tisztességesen kell velük bánni. Felkészített az életre. Kiskoromban még azt is megmutatta, hogy hogyan kell a kést és a villát megfogni. Szó szerint mindent megtanultam tőle. A leginspirálóbb ember volt, akit valaha ismertem.

dynamo5.jpg

Nesze: A Dynamo – varázslat a világ körül című műsorodban lépkedtél a Temze felszínén, és lesétáltál a Los Angeles Times irodaépületének oldalán. Számíthatunk még hasonló lélegzetelállító mutatványokra?

Dynamo: Van néhány nagyszabású ötletem, amit majd csak a show következő évadában láthattok majd. Nem akarok még semmit sem elárulni belőle, mert azt szeretném, hogy maradjon meglepetés, mert számomra a varázslat maga a meglepetések sorozata. De mindenképpen legyetek résen!

(Mi már nagyon várjuk a következő évadot, de addig is nézni fogjuk május 27-én hétfőn, 21:00-tól a Dynamo - varázslat a világ körül teljes első évadát, valamint, majd júniusban minden hétfőn 23:00-tól a második évad részeit a  Discovery Channelen.)

Üzenetként pedig annyit, hogy hittel és kitartással bármi lehetséges - még a varázslat is.

Nesze!Dia

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr225313120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása