Nesze!szer

Húsvét utáni morzsabál

2013. április 02.

morzsabál.jpg

A morzsabálban a  maradékokon élünk, ha nem akarsz sokáig rágódni a nyeldeklős tojáson, rágós sonkákon, kicsit variáld meg őket. Pillanatok alatt mesés finomságokká alakulnak és nem is kell hozzá sok minden...
Majd jó lesz a rakott krumpliba - mondta a szomszédnéni, amikor kedveskedve megdicsérte a színesre főzött húsvéti tojásokat. Ez már az ünnepi díszek sorsa, ott végzik a tejföllel és a krumplival a tepsiben. De ha éppen nem vagy rajongója ennek a tepsis finomságnak, vagy gyorsabb megoldásra vágysz, esetleg kevesebb mosogatnivalót, akkor kövesd az alábbiakat:

Hétköznapi tojáskrém pirítósra, kiflire, vagy csak úgy
A kemény tojást villával nyomkodd össze, vagy sajtreszelőn reszeld le, sózd, borsozd, adhatsz hozzá szerecsendiót, és egy kevés mustárt is, keverj hozzá 5 dkg vajat, és a végén adj hozzá apróra vágott újhagymát, vagy snidlinget.  Ezt az alapmasszát turbózhatod: májpástétommal, szardellával, reszelt füstölt sajttal, kedved és ízlésed szerint. Az arányokban is te dönts!

Pikáns sonkakrém Húsvét után
A maradék füstölt sonkát vágd apró darabokra, még jobb, ha le is tudod darálni, adj hozzá borsot és apróra vágott újhagymát, ízesítsd egy kevés piros arannyal, vagy mustárral, és gazdagítsd annyi vaj-tejföl keverékével, hogy finom kenhető állagú krémet kapjál. A kapott masszát nemcsak kenyérre kenve eszegetheted, de pogácsa, vagy sós palacsinta töltéséhez is felhasználhatod. Ha vendégeket vársz, vásárolj sajtos rudat, vágd fél és keresztbe, a darabokat kend meg a sonkás krémmel, szórd meg egy kis snidlinggel úgy tálald!
Nesze!Zsé

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr415185692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása