Nesze!szer

Játék! - egy szuper Tchibo kávéfőzőért

2012. október 01.

Cafissimo_Classic_Lila.jpg

A szüleinknél kezdődött a szerelem. Na, és most nem a fogantatásunk körülményeiről fogunk mesélni, hanem bizony a kávézásról. Ugyanis nekik van egy gyönyörű, piros kávéfőzőjük. Imádjuk mindig, ha ott tartózkodunk,
hogy rakhatjuk a kis kapszulát ki, meg be és válogathatjuk, melyik legyen, milyen hosszúságú, stb... Ezért az őszi szezonra való felkészülésként, amikor az ember szereti, ha reggel gyorsan elkészülve a gőzölgő kávé illat terjeng a lakásban - mi nem haboztunk és beszereztünk egy lila csodát. Annyira mesés a színe, hogy csak na. A Mammut Tchibo üzletében szerettünk bele, erről írtunk már nektek, hogy ott sütizni és jóságokat vásárolni is lehet. Szóval, mi itt szerelmeztünk bele egy lilába, bár a fekete, piros vagy ezüst szín is igen csábító. Azóta folyik a kísérlet otthonunkban. Nagyon praktikusnak találjuk, persze, idő volt, mire kiismertük egymást. Hogy mennyi víz, hogyan szedjük ki a kapszulát, melyik mennyire adja pont azt, amire vágyunk és melyik bögre fér be a legjobban alá. De teljesen őszintén szólva, van egy ilyen kis kar rajta, amivel besegítjük a kapszulát. Hát, azt különösen kedveljük kezelni, mert az olyan komollyá teszi az egészet, kicsit olyan feeling, mintha az embert tényleg ilyen nagyon profi kávéfőzőnő lenne. A gép felső felén vannak gombok, azokkal lehet beállítani az okosságokat. Ezen hetekig zongoráztunk, ahogy azt egy közeli ismerősünk fogalmazta meg minap. És bárki, aki azóta vendégségbe jön, vagy csak beugrik bármiért két percre, függő lett a masinánktól. (Két barátnőnk is vett már ilyet a mi példánkból kiindulva!)
Szóval, ennek a Tchibo Cafissimo Classicnak teljesen fertőző a jellege, főleg, ebben a gyönyörű lilában. Komoly lett a háztartásunk tőle, olyan felkészültnek tűnik a konyha. Próbálkoztunk régen már mindenféle más gépekkel, de valahogy túl bonyolultan kezelhetőnek találtuk, mert ugye nem egy műszaki szótár az ascendensünk. De nekünk ez a Tchibo most nagyon bejött. Nem óriási vagyonokba kerül a 8 különböző ízű "belevaló", és nagyon jó, hogy a nagyobb plázákban beszerezhető hozzá minden. Sőt, akár a Tchibo weboldalán is megrendelheted! Azt is megtudtuk, hogy a kapszulákban található kávé 100 százalékig fenntartható, így a megvásárlásával nem csak magunkat kényeztetjük, de a környezetért is teszünk. A színéről meséltünk már? Ja, igen...persze. De aaaannnnnyira szép ez a lila, hogy nem tudunk betelni vele. Egyébként hideg napokon sokszor torkoskodunk még koffeinmentes kávéval is, ha már úgy érezzük, nem akarunk ugrálni tovább a plafonon...

Na, ki az, aki felugrik egy kávéra? Ja, nem értek rá? Akkor mi bátran javasoljuk nektek, hogy szerezzetek be egy ilyen masinát, mert mi már nem csak a kávétól, de ettől a géptől is függőek lettünk. A kis csodát 29.990 forintért megvásárolhatod bármelyik Tchibo üzletben. Ha pedig úgy érzed, hogy a konyhád métere határt szab a lelkesedésednek, válaszd a kistesót, a Cafissimo Duo-t, amely a világ legkisebb kapszulás kávégépe. Iszunk is erre egyet? Egy jó, hosszú, habosat!

baglyos kv.jpg

Tudtad?

Cappucino - 150 milliliteres csészében felszolgált, forró, habosított tejjel megkoronázott eszpresszó

Latte Macchiatto - 120 milliliternyi habosított tejhez óvatosan hozzáöntött eszpresszó, amely külön réteget képez, elválasztva a tejet és a tejhabot

Espresso Macchiatto - 50-60 milliliternyi, tejhabbal díszített eszpresszó, többnyire pohárban felszolgálva

Ristretto - "Rövid", mindössze 10-15 milliliternyi eszpresszó, amely erősebb az átlagosnál, mivel ugyanannyi kávéból, ám kevesebb víz hozzáadásával készül.

CafissimoKapselComposing_kicsi.jpg



Van kedved egy Cafissimo Classic gépért játszani?

1. Mondj egy like-ot a Tchibo oldalára ITT, majd a Nesze facebookjára is EmITT.

2. Válaszolj három igen egyszerű kérdésre, puskázhatsz a tchibo.hu oldalon is.

A kérdések a következőek:

-       Mennyiért kapható a Caffissimo Classic kávégép?

-       Hogy hívják a kistesót, a világ legkisebb kapszulás kávégépét?

-       Mi a különleges a Tchibo kávékapszuláiban?

A válaszokat ide kérjük: tchibo@morpho.hu. Na, ki kér egy jó kávét?

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr804814009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

turtundi 2012.11.22. 16:11:01

Most egy csomó akció van náluk és vannak új kapszulák: ly.my/kavewebshop Én nagyon szeretem. Próbáljátok ki, ha tehetitek, istenik!
süti beállítások módosítása