Nesze!szer

Kávé van?! Lesz!

A méret a lényeg?!

2024. február 16.

 

 

kvb05.jpg

 

 

 

Kávébajnokságok, az ország legnagyobb ginkoktélja, kóstolóasztal és pingpongbajnokság is a programok között. Ja, ez lesz a KábéBár Bazár a Millenáris B épületében, a nagycsarnokban, február utolsó hétvégéjén. A látogatók a belépőjegy megvásárlásával korlátlanul kóstolgathatnak közel ötven kiállító termékeiből. Idén számos program-
újdonsággal készülnek a szervezők az exkluzív Tasting Table-kóstolóktól kezdve a pingpongversenyen át a KávéBár-kvízdélutánig. A belépőjegy árába szokás szerint korlátlan kóstolások tartoznak nemcsak kávékból, hanem a bárvilág izgalmas kínálatából is... bár ezt mértékkel használjuk ki, mondanám így, mert nagyon, de nagyon finom dolgokkal találkozik az ember ilyenkor a kispörkölők választékától a kereskedelmi márkákig. 


Tasting Table, pingpongbajnokság és kvíz a Bazáron. A hagyományoknak megfelelően szakmai bajnokságok is színesítik a hétvégét. Két napon keresztül zajlik a KávéBár AeroPress bajnokság, melynek nyertesét a júniusi, koppenhágai World of Coffee expóra utaztatják a szervezők. Izgalmasnak ígérkezik pénzdíjas Alproccino Latte Art verseny az Alproval közös szervezésben, ahol színes kávéhabokat és gerilla-öntéseket is láthatunk – garantáltan nem kávéscsészében!
Újdonságnak számít a szuper-exkluzív Tasting Table, ahol kiegészítő jegy vásárlásával vehetnek részt a vendégek 12 fős kóstolóprogramokon. Ultrafriss kávészüret Costa Ricából, Geisha és Pink Bourbon „luxuskávék”, 20+ éves rumok, japán whiskyk, artizán tonikok, osztriga-gin-vermut trió, bean to bar csokoládék – néhány tétel az ínyenceknek szerveződő kóstolóasztalról. Az idei rendezvény bárfókuszában a vermut áll, számos programban kerül elő az újrafelfedezett vermut spanyol, olasz és magyar verziója is. Vasárnap délután KávéBár-kvíz zárja a programot, ahol a látogatók nyereményekért tehetik próbára tudásukat kávébár- témában.
A vermut – és főleg a száraz verziók – egy ideje ismét nagyon divatos lett, a nemzetközi trendek és a bárvilág irányvonalai is ezt mutatják. Manapság mindenki imádja a Negronit, a Martinit, de a vermutok önmagukban, vagy tonikkal, szódával felhúzva is egyre népszerűbbek, a klasszikus és az új márkák egyaránt, erre reflektálunk mi is a rendezvényen.” – árulta el Szuna Noémi szervező, miért kerül a vermut számos kóstolóprogramba a kávék mellett.

kvb04_1.jpg

 

Készül az ország legnagyobb Ramos Gin Fizz koktélja
A kiállítók közül többen is szerveznek saját bajnokságokat. Az egyik leglátványosabb program A méret a lényeg – Ramos Gin Fizz Bajnokság a Warehouse Collective szervezésében. Itt az a cél, hogy elkészüljön az ország legnagyobb prohibition- stílusú koktélja, melynek persze az íze is, nemcsak a mérete lényeges. Hasonlóan kreatív eseményre készül az Oatly, akik pingpongbajnokságot szerveznek a zabtejes dobozaik mellé felállított pingpong sarokban. (Ez utóbbi terméket fogyasztjuk itthon, tonnaszámra és pont ezen a rendezvényen találkoztam velük először. ) Persze, olasz kávékról, italokról sem kell lemondanunk és lesz kísérőfalat is bőven, no meg dj. 
Annak érdekében, hogy minél kevesebb szemetet termeljen a rendezvény, a Cup Revolution repoharait kapják meg a rendezvény idejére érkezéskor a vendégek, melyet a standjuknál cserélgethetnek a kiállítás ideje alatt. A BWT gondoskodik a kávé melletti hidratálásról, a fenntarthatóság pedig a szakmai kerekasztalokban is kiemelt téma lesz, akárcsak az piaci árstratégiák és a piaci trendek. Természetesen nemcsak kóstolni, hanem vásárolni lehet a standoknál, érkeznek otthoni eszközök, és rengeteg csomagolt kávékülönlegesség a kávés bevásárláshoz. Na szóval, kivel koccintok repohárral a következő hétvégén? 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr2518326883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása