Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2012. június 17.

 

 

krisihez kóla.jpg

Nyomás az élet játszóterére!

 

Hetek óta vársz rá, hogy az a már-már illegális mértékben jóképű srác az edzőteremből elhívjon egy bambira, erre mikor megérkezik tőle a várva várt sms, gombócot érzel a torkodban, és mire randira kerül a sor, már nem is vagy biztos benne, hogy ő az, akit akarsz. “Furán beszél.”, “Ki vesz fel ilyen cipőt?”, esetleg “Tuti nem jövök be neki.” Másik helyzet: tinikorod óta arra készültél, hogy kiutazz Londonba, és bebizonyítsd magadnak, hogy te vagy az új Kate Moss/Pixie Lott/J.K. Rowling, de amikor néhány hét angliai tartózkodás után még mindig nem gurítottak eléd vörös szőnyeget, kételkedni kezdesz: “Nem kéne mégis inkább hazamenni a kisszobámba?” Ezek az oldalazó-hátráló lépések azok, amelyek visszatartanak attól, hogy igazán megtapasztald mindazt, amit
az élet neked tartogat, és a valóban kiteljesítsd önmagad.

 

színes telefonok.jpg

 

Ezen a héten beköszönt a Rák hava, - amelyet a kabbalista asztrológia Tamuznak nevez. Ez az időszak mindannyiunk számára olyan, mintha jobbra-balra-hátra avászkodnánk ahhelyett, hogy “légvonalban” követnénk az álmainkat. Ilyenkor ugyanis a jegy szülötteinek tétova, érzékeny és időnként depis természete mindannyiunkban felerősödik. A Rák egyik legtipikusabb karakterisztikája, hogy nagyon nehezen engedi el a múltat: a lelki sebek nyalogatása pedig időnként annyira lefoglalja, hogy gyakran észre sem veszi: a mélypontról a másokra való odafigyelés, másokkal való megosztás, mások feltétlen szeretete rángathatja ki, nem pedig az, ha tovább marcangolja önmagát. A Rák kedvenc hobbija a nosztalgiázás: imád régi családi fotókat nézegetni, és felnőttként is tiszta libabőr lesz, ha felcsendül egy Dallam a rádióban, ami a gyerekkorához, vagy az első szerelméhez kötődik. Ugyanakkor egy csodás ajándékot is kapott a csillagjegy szülötte: baromi tehetséges minden olyan területen, amely összeköti őt a saját múltjával, legyen szó történelemről, régészetről, vagy művészetörténetről. Érzékeny pontja a pocakja: a feszültséget és a fel nem dolgozott problémákat hajlamos “lenyelni”, ezek pedig képesek total kikészíteni az ember gyomrát.

 

Ebben a periódusban tehát mindannyiunknak vigyáznunk kell arra, hogy ne engedjük elhatalmasodni a bennünk munkáló, megmagyarázhatatlan elégedetlenséget. Hiszed vagy sem, valójában nem azért érzed, mert olyan hú de szerencsétlen vagy, nem is azért, mert neked van a világon a legidegesítőbb főnököd/pasid/ barátnőd/anyukád, hanem azért, mert az Univerzumot ebben az időszakban a Tamuz energiája irányjtja. Fellélegezhetsz: a félelmeid, bizonytalanságaid, aggályaid nem mindig valósak. Te teszed őket hatalmassá azzal, hogy kétségbeesetten próbálod kikerülni őket. Nincs olyan helyzet, amelyet gondoskodó szeretettel, kedvességgel és őszinteséggel ne tudnál megoldani. Ha pedig mégis beletörik a tűsarkad egy nehéz szituba, épp csak annyit sírj, amennyi feltétlenül szükséges, majd miután megigazítottad a sminkedet, mosolyogj egy nagyot, és nyomás vissza az élet játszóterére. A héten beköszöntő Rák hava arra tanít minket, hogy ne a könnyebb utat válasszuk, és azzal, hogy néha elénk sodorja a nehéz szitukat felráz minket száz eves álmunkból.

 

Csodálatos hetet, lányok!

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr204593887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása