Nesze!szer

E-Sminksuli - Sminkre fel!

2012. április 03.

 

 

Pirosítás egyénre szabva

 

Folytatjuk múlt heti pirosításról szóló írásunkat.

Tapasztalataim szerint a pirosító az egyik mumus a női neszeszerből. Fontosságával a nők többsége nincs tisztában, a pirosítás technikájáról nem is beszélve. Bőrünket az alapozó teszi hamvassá, azonban az egyenletes bőrfelszín nem elég, attól sápadtak lehetünk. Ezen a pirosító segít, ami üdévé teszi arcunkat, fiatalít, valamint keretezi és formálja azt. Ezen a héten a haj- és szemszínekhez passzoló pirosító színek kiválasztásában szeretnénk segítségetekre lenni.

Kezdjük a vörös hajú lányokkal. Hiszitek, vagy sem, nekik is jól áll minden szín. A vörös hajúak a narancssárgával bánjanak óvatosan, egybeolvadhat hajuk színével – rajtuk leginkább rúzsként tudom elképzelni. A visszafogottabb barack árnyalatok már mehetnek, szó szerint üde színfolt az arcukon. Na, nem ám egybefüggő pacaként, hanem kellően eldogozva, áttetsző rétegben, leginkább az arccsont felső részén alkalmazva. Árnyékoló színek esetében szürkéset semmiképpen ne válasszanak, ijesztően élettelenné teheti őket. Vörös hajhoz fantasztikusan állnak a rózsás árnyalatok, kezdve a babarózsaszíntől, a vadabb pinkig – ezt persze ne úgy képzeld el, hogy sávosan tart a füledig az irizáló magenta szín! Hatásokról, érzékeltetésről beszélünk. A bronz is jó választás, mindenképpen meleg tónusban, hiszen egy hideg barnával olyan elérhetetleneknek tűnünk! Bár az én hajam barna, de ez mindenkire igaz!

 

A szőkéknek csodaszép a barack pír, világos hajukkal jól harmonizál. Még a pirossal is próbálkozhatnak, csakis krémes állagban, ujjbeggyel ütögetve az almácska részre. Ahogy a haj sötétedik, annyira sötétedhet, erősödhet a pirosító színe is. Sötétszőkék bátran nyúljanak élénkebb árnyalatok után. A bronz nekik is színük, finom árnyalatban, finom csillogással és vékony rétegben, mondjuk egy bézs bronz (MAC Trace Gold). Puhán dolgozzon mindenki a pírecsettel, nincs szükség markáns arccsontokra vagy szemgúvasztó színekre. Az én világomban már nem divat a szolibarna bőr-világosszőke haj kombó, ha máshol igen, nekik a bronz pírt abban az esetben ajánlom, ha mattot választanak.

A barna hajúak jártak a legjobban, már megint. Nekik mindent szabad, mondjuk szerintem a többieknek is, csak nem mindenkinek ugyanúgy. A barna bőrűek tartsák szem előtt bőrük színét, tónusát. Rájuk is érvényes, hogy a világos bőrűeknek jobban áll a hamvas pír, a barnább bőrűek pedig legyenek bátrak. A barnás pírok mesésen bemelegítik arcukat, összeolvad hajuk színével. Jó döntés, ha a hajad árnyalatához hasonló pírt választasz, kivétel ez alól a padlizsánlila haj és társai.

 

 

A fekete hajú démonok kedvesen pirosítsanak, vagyis kedves árnyalatokat használjanak. Élesen markánssá tehetik arcukat a konkrét színek, főleg, ha világos bőrrel párosul sötét hajuk. Mindenképpen élénkítő színeket javaslok, ugyanis sápadttá teheti őket a fekete hajszín. Barna bőr esetében a bronzosító szuper választás, pillanatok alatt mediterrán szépség tekint majd vissza a tükörből.

 

Végül pedig, azt mondom, felejtsetek el minden szabályt, mert a megfelelő körítéssel mindenkinek jól áll minden. Fontos: mielőtt hazavinnétek az arcpirosítót, próbáljátok ki az arcotokon, ne a kézfejeteken!

Nesze!Detti

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr374360424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása