Nesze!szer

Az argán olajam nélkül soha!

2011. november 16.

 

 

Marokkóból jött hozzánk az új látogató. És hát úgy néz ki, tartósnak bizonyul a viszonyunk. Hívják folyékony aranynak, sivatagi elixírnek, a berber nők kincsének. Az argánfa egy több millió éve őshonos fa, amely egyedül Marokkó délnyugati részén terem. Mandulájából nyerik ki az olajat. Az argánolaj így tiszta, természetes eredetű, több mint 80 százalékban tartalmaz értékes telítetlen zsírsavakat, fenolokat, karotint és olyan fontos növényi szterolokat, mint a schottenol vagy a spinasterol. Az olj alfatokoferol tartalma kimagasló, mely az E-vitamin legértékesebb forrása. Az antioxidánsokban és esszenciális zsírsavakban dús olaj megújítja a roncsolt haj szerkezetét, és visszaállítja a tincsek rugalmasságát. Magas Proteintartalma enyhíti a fejbőr irritációját, segít megakadályozni a tüszők gyulladását és véd a káros környezeti hatásoktól. Igazából az a durva benne, hogy ez egy teljesen természetes anyag, ami a szalmából hajat varázsol újra. Nem is érjtük, hogy voltunk meg eddig nélküle. A kiszáradt furaságba életet hoz. Félelmetes a hatása és szerencsére pozitív értelemben. Persze, kerülgettük egy darabig a fürdőszobában, de aztán nem tudtunk ellenállni. És nem bántuk meg, ez annyira aranyos, hogy csak na! Használható pakolásként, éjszakára a hajra téve, mosás előtt is ajánlatos egy jó tizenöt percig ápolni a tincseket, de szárítás előtt is kiváló. Nem ragad, gyakorlatilag reggel is be lehet vele kenni kicsit a hajvégeket indulás előtt. És ami még furább, minden hajtípusra jó. Nem is értjük, eddig miért nem volt a fodrászatokban ezekből. Sokkal könnyebben kifésülhető egy nagyobb tömeg is, és ami érdekesség tud lenni, hogy nem ragad, mint sok kemikália. Mi próbáltuk éjszakai pakolásként, úgy reggel mostuk le. Eléggé adta a gyönyörűséget. Akinek nagyon zsíros a haja, az fele-fele arányban vegyítse mandula olajjal esetleg, de minden más típusra tisztán ajánlanánk (nem keverve). Tényleg nem értjük, hol is volt ez a berber kincs eddig az életünkből. Most tuti elosztó pontokon mintát is kaphatsz ebből, hogy kipróbáld, mennyire lesznek puhák és csillogóak a tincseid. Címek ITT. Mi egész egyszerűen nem engedjük, hogy ez az olaj olajra lépjen az életünkből, hetente egyszer együtt alszunk. Ilyen csillogó tincseket nem látott még a világ! Ja, Marokkóban talán...

Selective Professional Milk Shake argán olaj 50 ml - 4 990 Ft

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr583388346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zezse 2011.11.18. 09:11:59

csak az a baj, hogy ebben 4% az argánolaj. viszont van benne szilikon. persze ettől még lehet tök jó, csak nem az aminek látszik. A natúr olaj 40ml 1500-2000 ft körül van kb.

styleup 2011.11.18. 09:35:05

Megkérdezhetem, honnan vetted ezt a 4%-ot? Én sehol nem találtam erre utaló adatot...
süti beállítások módosítása