Nesze!szer

Két este, két eset

2011. október 05.

 

 

 
Hogy melyek a magyar divat profizmusának ismérvei? Végy egy dátumot és egy ideális helyszínt. Aztán ott tarts egy olyan divatbemutatót, amelynek megtekintése után, elgondolkodik a közönség, hogy a milánói divathéten ücsörög-e vagy a Millenáris Park Nagycsarnokában. Pontosan ezt történt TóthBori 2011-es őszi-téli Prét á Porter és Couture kollekciójának bemutatóján. A rendezvény vendégeit ínycsiklandó falatok és italok várták, amelyet többek között a Sugar Shop és a Nespresso garantált. Miután mindenki magához vett valami finom csemegét lassan kezdetét vette a show, Demcsák Zsuzsa vezetésével. Amikor elaludtak a fények, egy piros veterán autóból szállt ki a Visage Model Management sztármodellje,  Gigi (a képen), aki egy kutyával vonult végig a kifutón. Igazi dívaként menetelt, amit a szemrevaló ceruzaszoknya, a bájos csipkés felső, a szuper napszemüveg és a lenyűgöző bunda bizonyított. Ez a vonal tulajdonképpen végigkísérte a kollekció további darabjait is, ami megidézte az 50-es évek mozicsillagait. Az alap szín a fekete volt, amit olyan erős tónusokkal kevertek, mint a mustár sárga, a meggy egyik intenzívebb árnyalata, a bézs és a türkiz. A kiegészítőkre szintén nagy hangsúlyt fektetett a tervezőnő, így többször is visszaköszöntek a nagy karimájú kalapok, a flitteres turbánok, a hosszú, bőr, szatén illetve csipke kesztyűk, a masnik, a merev válltáskák, a kláccsok, a klipszek, a vékony színes övek és bármi, ami szőrme. Ha minta, akkor gepárd, ha anyag, akkor csipke, szatén és selyem. Továbbá visszatértek az igazi tűsarkak, valamint a szoknya-, és nadrágkosztümök! Azt azért tudni kell, hogy TóthBori saját maga tervezi az egyedi öltözékeket a márka számára, amíg a Covergirls, azaz Bódy Sylvi, Debreczeni Zita, Dukai Regina, Horváth Évi és Zimány Linda nevével fémjelzett Sugarbird ruhák, Jagasics V. Csonka Hedvig designernek köszönhetnek.

És hogy miért pont a Cukormadarakat hoztuk fel ellen példának? Azért, mert ők is most jöttek ki az idei őszi-téli kollekciójukkal. Bár a divatbemuató egy órás csúszása rányomta a bélyegét a hangulatra (de szép kép...), igyekeztük a legjobbat meglátni a ruhákban. A rendezvényt a dekoratív Görög Zita konferálta és elsőként Dukai Reginát szólította, aki Barbra Streisand - Donna Summer  dalával nyitott. Regina volt az egyetlen, aki két különböző kollekcióval rukkolt elő, ami dicséretes, de a többiektől is szívesen megnéztünk volna egy másik stílust is. Regi elsőjét kimondottan a sport kedvelőinek tervezték, amelyek főleg a püspök lila és szürke színekben játszanak. A másik jóval dögösebb, testhez simuló darabok voltak, amelyeket a finom szatén tett még vonzóbbá. Ezután következett a legutóbb csatlakozott Debreczeni Zita, akinek kollekcióját beborították a fekete-fehér csillagok. A soron következő Horváth Évi volt, akinél dominált a zöld szín, valamint a fűző, ami köztudottan kiemeli a formáinkat. Zimány Linda vonala szintén a nőies stílust képviselte, amit a testhezálló, fényes, 60-as éveket idéző darabok bizonyítottak. Végül, de nem utolsósorban Bódy Sylvi érkezett meg, akinek a ruháival a csábítás gyerekjáték lehet, hiszen a csipke úgy vonzza a tekinteteket, akárcsak a mágnes. Amikor már azt gondoltuk, hogy itt a vége, megjelent a vadonatúj Covergirl, Rubint Réka, akit a férje, Schobert Norbi támogatott a közönség soraiból. Látszik, hogy Réka igyekezett elvonatkoztatni a tornázástól és előtérbe helyezte a feminin vonalat. Ruháin leginkább a piros és a fekete szín volt a meghatározó. A bemutató után, két dal erejéig az érces hangú Keresztes Ildikó is előkerült Az eddigi hagyományokat tekintve, valószínű, hogy egy év múlva újabb hölgy csatlakozik a Cukormadarakhoz. Tervezőként... Szerintetek ki lesz az?

Nesze!Dia

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr603281068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása