Nesze!szer

E-Sminksuli - Sminkre fel! 25.

2011. április 11.
Lefújta a szél
 
 
Megesik ebben a szeles időben, hogy a precízen elkészített sminknek, amint kilépsz a lakásajtón, nyoma vész. Mire a villamosmegállóig érsz, a könnyek lemossák a ceruzavonalat, vagy, ami velem szokott előfordulni, furcsa mód a könnyem a felső, mozgó szemhéjamat éri – talán a szél felfelé fújja, nem tudom, mindenesetre idegtépő.
Ezért ilyenkor, megelőzésképp, érdemes az időjárást figyelembe véve sminkelni. Hagyd a kontúrceruzát, főleg a feketét, az, ha nem vízálló, könnyen maszatolódik. Tapasztalataim szerint a vízálló ceruza a vizet valóban túléli, de a könny mindent felold. Sőt, a könny áztatta területekre utólag majdhogynem képtelenség fölvinni bármilyen szemfestéket, úgyhogy lássuk, hogyan előzzük meg a bajt.
Hagyd ki azokat a részleteket, amiket elmosna a könnyed. Érdemes ilyenkor elhagyni az alsó pillák spirálozását, de ha freak vagy, nyúlj vízálló spirál után, így garantáltan a helyén marad a pillafestéked. A vízálló spirálok általában könnyállóak is, nem maszatolódnak, nem csúsznak le a szemed alá. Sajnos kissé bekeményítik a pillákat, ezért mindennapos használatra nem ajánlott. Csakis megfelelő lemosóval szedd le, ami oldja ezt a masszív anyagot, különben törhetnek, kihullhatnak a pilláid.
A szemfestést tehát érdemes ilyenkor a pillák színezésére redukálni, a többi részletre azonban ügyelj. Szemöldöködet íveld a kellő formára: az esetleges hiányzó részeket töltsd ki, kövesd a természetes formát, csak tedd hangsúlyosabbá. A szemöldök karaktert ad az arcnak, keretezi a szemet, ezért fontos részlet, bár manapság nem fektetünk rá kellő hangsúlyt. Ha mindenképpen szeretnél valamit a szemhéjadra is használni, krémes bázisokat használj, ezek megtartják a sminkedet, ám azt tudnod kell, hogy a könnyeket ezek sem élik túl. Ilyenkor leginkább a mozgó szemhéjad középső részét fesd, leheletnyi világos bőrszínnel, a szemhéjráncban pedig nyugodtan árnyékolj, odáig, remélhetőleg nem mászik fel a könny. 
Az arc pirosítása lehet bátrabb, akár üde, akár bronzos árnyalatokhoz nyúlunk. Természetesen nem bohóc stílusban, de lehet egy picit látványosabb, ami azt jelenti, hogy jobban láthatóvá teszed a színt. 
Mivel a szem festését minimálisra csökkentettük, jöhet az imádott rúzs! Már annyiszor buzdítottunk Titeket az ajkak festésére, most is ezt tesszük… elő a cseresznyepiros, málna színekkel, csak semmi szégyenlősködés! Nem kell ’marilynesre’ festeni, akár finoman ütögetve be is színezheted ajkaid, áttetsző pirosságot adva nekik. Ha ódzkodsz a pirostól, válaszd a pinkeket, korallokat, lágy barackokat… árnyalatok százezrei várnak rád. 
Ha legyintesz az időjárásra és ’csakazértis’ kifested magad, ahogy az egy fanatikushoz illik, dobd föl a napszemüveged, az megvédi a sminked. Valamint, a mosolyod is vidd magaddal, ez többet ér minden sminknél!
 
Nesze!Detti

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr682816196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása