Nesze!szer

Beautorium 5.

2010. december 18.
 
Ötpercnyire a folyékony mennyországtól
 
Szeretünk itthon kísérletezni, értékes összetevőkből tápláló csodaszereket keverni. Beautorium a konyhánk. Mi is eshetne jobban egy olyan zimankós napon, - mint a mai is - ha nem egy szépítő, forró ital, amely belülről hidratálja bőrünket?
 
 
 
Nem kell hozzá más, mint két kanál mate tea (a dél-amerikai országok üdítően felpörgető, testnek-léleknek jótékony hatású teája, személyes kedvencünk) vegyes virágméz, egy kanál levendula (étkezésre szánt!) organikus szójatej, vagy 3.6%-os tehéntej (oké, most az egyszer a kettőnyolcas is megteheti) meleg víz, nagyon tiszta hideg víz, mindjárt kiderül, miért. Ja, és áztatós-lenyomós-szűrős teafőző, meg tejhabosító. Na.
Majdnem felforraljuk a melegnek szánt, nagycsészényi vizet, addig beletöltjük a mate-t a teakészítőbe, és ráöntünk kétkanálnyi hideg vizet, hogy ezzel megvédjük a kincset érő hatóanyagait. Beletesszük a levendulát is, hadd ismerkedjenek. Utána jöhet rájuk a forró víz, de szigorúan öt percig! Addig felmelegítjük a mézes tejet, meghabosítjuk, előmelegített csészébe tesszük, és átöntjük rajta a leszűrt teát. Vigyázz, addiktív. Szerintünk óvatosan, ettől kinőnek az angyalszárnyaid!
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr712523850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása