Nesze!szer

A nagymamája emléke miatt lett masszőr és most országos konferenciát hoz létre

2024. október 18.

 

solyom_eniko_masszazs_konferencia.jpg

 

 

Azt mondják, az ember életében az első évek meghatározóak. És az lesz a foglalkozásunk, vagy abban leszünk jók, amit gyerekként szerettünk "játszani". Sólyom Enikő sikeres és kedvelt edző. Aztán egyszer csak elindult a masszázs irányába is. Olyannyira sikerült ez a kikacsingatás, hogy már világversenyen is járt és most egy országos konferenciát szervez a témában, amire lassan már belépőjegyet sem lehet kapni, annyira erős az érdeklődés iránta. 

 

 

- Enikő, izgalmas ősznek nézünk elébe, próbálom felvezetni a dolgot valahogy. Nagy fába vágtad a fejszédet, azt ugye tudod? (Az I. Magyarországi Masszázs és Testtudat Konferenciára utalok, ami november 22-én lesz.)

- Igen, nem te vagy az első, aki ezt mondja amikor meghallja, mire is készülök. Ugyanis november 22-én egy masszázs és testtudat konferencia lesz. Bár én azt gondolom, ez egy olyan "fa", amit gondozni kell és láthatóvá tenni nem csak a masszőr szakma, de a nagyközönség számára is. 

- Honnan jött a konferencia ötlete, mi volt a hívás?

- Szerettem volna egy olyan fórumot létrehozni, ahol a szakma és a nagyközönség szó szerint testközelből találkozhatnak egymással. Nem hiszek az online térben, inkább jöjjünk össze, cseréljünk eszmét, tapasztalatot, oszlassuk el a tévhitet, miszerint a masszázs egy olyan szolgáltatás, ami kizárólag a testiségről szól, mert ez annál sokkal több. A masszázs javítja az életminőséget, igazi segítség és prevenció testnek és léleknek. 

- Sokan edzőként ismernek téged, mióta masszőrködsz vagy hogy van az átjárás a két szakma között? 

- Messziről indítok, a gyerekkoromtól. Nagybányán éltünk és a Nagymamám gyakran kérte hogy masszírozzam. Hegedült és az ezt a hangszert megkívánó testtartás nem volt a legjobb a testének. Felnőttként gyakran emlékeztem vissza, milyen jól esett neki, amikor megmasszíroztam, ő pedig aztán fájdalmak nélkül varázsolhatta elő a hangszerből a gyönyörű zenét. És persze nekem is adott az, hogy "adhattam". Akkor persze még nem tudtam, mit miért csinálok, csak követtem az intuíciómat. 

Edzőként viszont szerettem volna idővel komplex, ha úgy tetszik holisztikusnak nevezhető szolgáltatást nyújtani a vendégeimnek, sportolóimnak. Ezért képeztem magam ebben a szakmában is. Nem mellesleg ha több szemszögből látok egy testet, sokkal személyre szabottabb tud lenni egy edzésterv, edzésmunka is. 

masszazs_pont_ott_faj_a_derekam.jpg

 

- A te életedhez milyen csodát adott a masszőrség?

- Az igazi csoda az, amikor egy mozgáskorlátozott vendég elmondja, mennyivel könnyebben veszi a mindennapjait a masszázs után. És amikor egy kerekesszékes vendégem csodálkozva meséli, utoljára külföldön kapott olyan kezelést, ahol a tornát és a masszázst így ötvözték és de jó hogy itthon is megtalálta ezt, mert nagyon hatékony. Ilyenkor újra és újra rájövök, jól döntöttem és a megfelelő úton járok.

- A konferencián a remek szakmai programok mellett a Vakok és Gyengénlátók is szerepet kapnak. Az első perctől élt benned ez a szándék?

- Néhány évvel ezelőtt egy alapítványnál dolgoztam, ahol voltak látássérült vendégeim is. Általuk érezhettem meg kicsit az ő különleges világukat. Így találkoztam a látássérült masszőrökkel is és valahogy természetes volt hogy a konferenciának a jegybevétel részének tetemes hányadát felajánljuk számukra. 

- Szerinted mit az ez a konferencia a szakmának? Mi az, vagy ki az, akinél meghatódtál hogy elfogadta a felkérést?

- A konferencia egy lehetőség szerintem a szakma képviselőinek a találkozásra. Ugyanis a kelet és a nyugat masszázsstílusai és ugye gyakorlói is egyaránt jelen lesznek. Alapvetően számomra megható, hogy itt mindenki az "ügy" mellé áll és állt az első megkeresésre. Érzem, hogy egy közös úton haladunk egy együtt egy  cél felé. Számomra olyan erőforrás ez, ami ritkán adatik meg az ember élete során. Amennyiben mindenképpen meg kell említenem valakit, akkor azt gondolom, a Nemzetközi Masszázs Akadémia támogatása az abszolút nagy szó számomra. 

- És a laikusok vagy kíváncsi közönség mivel találkozhat, mit "kapnak?

- A "közönség" egyedülálló lehetőséget kap arra, hogy egy helyen kipróbálja és megtalálja a számára leginkább megfelelő masszázstípust és masszőrt. A belépőjegy ára három 15 perces kezelést is tartalmaz, amelyeket akár a helyszínen, akár egy későbbi időpontban is felhasználhatnak, ha úgy kívánják. Emellett változatos programok várják a résztvevőket, többek között lomi-lomi masszázs, hangterápia, akrobatikus thai masszázs, shiatsu -, svéd-, gyógy- és nyirokmasszázs is, talpreflexológia, gyógytorna és a tudatos bőrápolás több segítsége is elérhető lesz. A napot pedig egy kellemes keretbe foglaljuk: reggeli jógaindítással és esti záró hangfürdős meditációval, amelyre előzetes regisztráció szükséges, amit a honlapunkon található email címen tehetnek meg. Sok intézendő dolog van még november 22-ig, de engem már feltölt, hogy egy ilyen eseményt hozhatunk létre. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr5418708640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása