Nesze!szer

Vidám vasárnap

2024. június 23.

 

 

fal_woman.jpg

 

Mindig azért emelünk falakat, hogy önmagunkat védjük, hogy a fájó / nehéz / elviselhetetlen érzésektől megkíméljük magunkat.
Sokakban ez gyerekkorban már egy önkénytelen mechanizmus lesz, ha gyermekként az érzései nem voltak elfogadva, nem élhette meg őket - ilyenkor a gyermek magában tartja, elnyomva vagy elfojtva őket, mely működés érzelmileg elérhetetlenné teszi egy idő után.
Falak keletkeznek bennünk csalódásaink során.
Minden csalódásunk bizalmatlanságot és gátlásosságot eredményezhet - de főleg párkapcsolatban és szerelemben lesz ez nagyon erős, hiszen a kiteljesedés vágya, a tükörből való tanulás ellenállhatatlanul hív minden embert.
Ám mindezek mellett szerintem azt is fontos látnunk, hogy a falaknak építő jellege, értéke is van.
Hiszen a fal akadályt képez - vagyis nem mehet át rajta minden! Ennek eredménye az lesz, hogy az ember elkezdi a dolgokat értékelni, megkülönböztetni, s ahogy egy Szaturnuszi falat épít, úgy nem enged át mindent, csak egyre inkább a valóban értékest!
Molnár Ádáma

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr3718433549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása