Nesze!szer

Reggeli Nesze

2023. augusztus 31.

 

 

halak_teliholdas.jpg

 

Sajnos generációkon keresztül arra nevelték a gyerekeket, hogy nyomják el az érzéseiket, lehetőleg ne is beszéljenek róluk. Így aztán eljutottunk oda, hogy nem csak beszélni nehéz az érzésekről, de sokan nem is igazán tudják, hogy mit éreznek; megfogalmazni, nevükön nevezni őket pláne nem tudják. Pedig az érzéseink a legtisztább iránytűk, ha figyelünk rájuk. De olyan szinten nem is akarunk figyelni, hogy amikor elönt a fáradtság érzése, sokan a kávét, energiaitalt választják, ahelyett, hogy pihennének. Igen, a fáradtság nem mindig pihenőidőben érkezik. Mert amikor meg pihenni lehetne, egészen más kap teret.
A lelki fáradtság is megnyilvánul a test fáradtságában, na erre meg aztán tényleg ”nem illik” odafigyelni. Emberek milliói nem tudnak aludni a stressztől. Éjszakákon át gyötrik az agyukat, hogy megoldást találjanak egy adott problémára. Aztán a túlagyalás olyan szintre emelkedik, hogy a legfantáziadúsabb katasztrófafilm forgatókönyvírója is megirigyelné azt a történetet, amit ilyenkor hajlamos az elme kreálni.
Mark Twain fogalmazta meg: “ Több ezer olyan problémám volt életemben, amelyek valójában sosem történtek meg.”
A “tökéletesnek kell lenni”, a megfelelni akarás annyi erőt visz el… mi lenne, ha ezt az erőt arra fordítanánk, hogy bátorságot merítünk, és megmutatjuk a világnak a valódi önmagunkat.
Csernus Mariann

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr9118204069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása