Nesze!szer

Reggeli Nesze

2023. július 17.

 

dinnyemeddigtart.jpg

 

Amikor nincs egyetértés vagy közös pont, olyankor az emberek önérvényesítése (egója) ütközik. Mindenki a saját útját akarja vinni, s ha ezekben nem azonos a kép, akkor ütközünk. Persze csak akkor, a képbe benne van a másik is, mert ha a két ember képe csak magáról szól, akkor nem ütköznek, elmehetnek egymás mellett, mindenki a maga útján.
No de ha arról van szó, hogy ha egymásnak mást képzelnek el, akkor ütközés lesz.
Az egyik erősebb, a másikat alányomja. Vagy nem lesz ütközés, ha már kialakult (gyermekkorban akár) az önként meghunyászkodó minták. Vagy ha az egyik tudja úgy manipulálni a másikat (akár erővel, akár önsajnálattal, stb) hogy az legyen, amit ő szeretne.
Sok öntudatlan program fut bennünk, meg a másikban, amit észre sem veszünk, s amikből önnön felismeréseinken keresztül tudunk kigyógyulni.
Meg úgy, hogy bele se megyünk a játszmába. Akkor se, ha bele akarnak húzni, mert eddig azon keresztül sikerült a másiknak "győzedelmeskedni".
Molnár Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr1518167913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása