Nesze!szer

Reggeli Nesze

2023. július 03.

 

szabadnak_lenni_1.jpg

 

Azt gondolom, hogy a legnagyobb irigységet azok az emberek váltják ki másokból, akik belül szabadok. Akik megfelelések nélkül szabadon élnek, szabadon döntenek, szabadon éreznek. A belső szabadsággal rendelkező emberek bátrak, mernek és fognak is változtatni. Azért születtek, hogy megmutassák nekünk, hogy lehet másképp, hogy van egy olyan élet, ahol nem kell önmagunkat felkínálni, majd értékes árucikként eladni.
Ha elérkeznek az élet egyik sorskereszteződéséhez, akkor mindig azt az irányt választják, ahol áramlás van, ahol lehetőségek vannak, ahol önmaguk hozhatnak döntés a saját életük felett. Akkor is döntenek, amikor mások hagyják, hogy döntsenek felettük. Akkor is lépnek, amikor mindenki más megáll. Akkor is hisznek, amikor mások már a reményt is feladták. Korunk szabadságharcosai megmutatják, hogy milyen lenne az élet félelmek nélkül, hogy milyen spontán módon élni. Életükkel mutatják, hogy bármilyen válság is érkezik, ők megőrzik belső béketűrésüket, és tudják az irányt. A legigazabb rájuk az, hogy tudják, hogy kinek és mikor kell nemet modani ahhoz, hogy az önmagukhoz való hűséget megőrizzék.
Sokan irigykedve figyelik őket, mert irigykedni mindig sokkal könnyebb, mint a saját sorsunkért felelősséget vállalni és dönteni.
Ha neked is azt szokták mondani, hogy neked könnyű? – ha igen akkor biztos, hogy a szabadság ritmusa dobban a szívedben.
Dömötör Aletta

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr9818155224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása