Nesze!szer

Transzgenerációs kártya, most ez a kedvenc paklim!

2023. május 11.

 

 

otn20230426-026.jpg

 

 

Senkinek nem árulok el titkot, vagy hát nem hiszem, hogy az lesz, mert úgyis írok nektek róla, én nagyon sokat dolgoztam korábbi transzgenerációs sérüléseimen, mintáimon. Szerintem itt, a Kárpát-medencében sorsból kaptunk mindent és sokan nem is tudják, hogy például a sváb asszony szoknyája mindent eltakar elv okán hoz olyat a nagymamája ágán, amitől például nem érzi jól magát. Én máshonnan hoztam ezt, de volt min dolgoznom az elmúlt sok sok évben. És szerintem fontos, hogy ezeket ne söpörjük a szőnyeg alá, mert azzal a gyerekeinknek adjuk tovább. Hoztam is egy újdonságot nektek a témában. 

Legyen a családi múlt erőforrás – vallja az Örökölt sors és a Szabad akarat szerzője,aki olyan kártyákat készített, amelyek inspiráló módon segítik a tartalmas beszélgetéseket, ezáltal támogatva a mélyebb önismeretet és a múlt feltárását. A klinikai szakpszichológus állítja, a múlt ismerete és megértése elengedhetetlen a régi
sérülések, traumák gyógyításához, amelyek jelentősen formálják a jelenünket. A transzgenerációs történetek feltárása ugyanakkor nem a felelősök keresését jelenti, célja a megértés és egy harmonikusabb énkép kialakítása.
Döbbenetes felismerés számomra, hogy a terápiára érkező klienseim nagy része nincs tisztában a családtagjai esetleges fájdalmas múltjával. A nem beszélés nemzeti hagyomány, ahogy számtalan családban nőttek, nőnek úgy fel gyerekek, hogy nem hangzik el az a szó, hogy szeretlek” – ezek mind hozzájárultak, hogy egy hosszabb szakmai munkát követően megszülessen a pszichológusban az a 160 kérdés, amely az EGYMÁS nevet viselő önismereti kártyacsomagot alkotja.

 

otn20230426-004.jpg


A kártyákon szereplő kérdések elgondolkodtatnak és arra ösztönzik a használóját, hogy szembenézzen az előző generációktól örökül kapott érzelmi és viselkedési mintákkal. Miközben a beszélgetések résztvevői a válaszokon töprengenek, felidézik, élővé teszik a múltat, amelynek eredményeként kirajzolódhatnak életük addig rejtett összefüggései, képet kapnak felmenőik történetéről vagy gyermekkoruk meghatározó eseményeiről.
„A kérdések hozzájárulhatnak az egyéni és családi önismereti folyamatok elmélyítéséhez, egymás és önmagunk jobb megértéséhez” – tette hozzá Orvos-Tóth Noémi. Mi hétvégén nekikezdünk Anyuval, az biztos. Ideje szembenézni a múlttal és erőt kovácsolni belőle! 

További információk ITT

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr9518120918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása