Nesze!szer

Elképesztően gyönyörű festmények, leesett az állam

2022. június 14.

 

 

image-23-05-22-03-57-1.jpeg

 

Vannak olykor az ember életében pillanatok, amikor hazatalál. Hazatalálni sokféleképpen lehet. Nekem sokszor egy-egy művészeti tárgy, vagy dolog adja meg ezt az élményt. Amikor Bakos Kata első festményét megláttam egy enteriőrben, egy ismerősöm otthonában, leesett az állam. Pont oda és úgy illett oda, ahogy kellett. 

Pedig Kata 5 éve még Buddha szobrokat faragott, festett OMB (Oh My Buddha) név alatt. Aztán egy napon úgy döntött, vesz egy festővásznat és megnézi, mire inspirálja őt ez. Ihletett állapotba jött és elkezdődött benne egy igazi utazás, egy varázslat. Nem vonzotta a tárgyias, figuratív festészet soha, a szabad önkifejezést kereste, ahol nincs határ. Viszont az első festményei már határtalan sikeressé tették. Először a barátok vásárolták otthonunkba a képeket, aztán persze, már a galériák is nyitni kezdtek rá, majd a nagyobb cégek, amit nem csodálok, sőt. 

img_7742_1.jpg

 

Technikailag közel áll hozzá a mix media art, mint irány, szereti a különböző rétegeket, struktúrákat, amelyek így határokat nyitnak meg. Katánál nincs egy kaptafára készülő festmény, minden alkotásban benne van a szíve, lelke, vizuális látásmódja. A színek, a formák keverednek, de mindez végtelen harmóniát ad ki. 
Ami mèg érdekes, hogy a cégtől lehet kérni az enteriőrök felmérését is, ahol lehetőség nyílik szemèlyesen is átbeszèlni az elképzelt igényeket, hogy tökéletes legyen a harmónia a színválasztásnál.
Én úgy érzem, a festményei gyógyítanak is. Csoda, ami beköltözik az ember otthonába, irodájába. 
Kata festményeit ITT tekintheted meg, engedd meg magadnak ezt a gyönyörű utazást! 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr7717857477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása