Nesze!szer

Antidepresszáns szombatra

2022. április 02.

 

ha_krizist_elsz_at.jpg

 

Ha krízist élsz át, mindenek előtt légy jó magadhoz! Szeresd magad jobban!
Vannak olyan életszakok, amikor minden nagy szükség van lélekjelenlétre. Ilyenkor nagyon fontos, hogy kerüljük el az esetleges buktatókat. és a hibalehetőségeket.
Ilyen helyzet pl. egy költözés, egy válás, egy esküvő (ami igazából egy legális szerelmi kötés), a babavárás időszaka, munkahelyváltás, haláleset - azaz minden nagy változás, ami lehet pozitív, és negatív - de mindenesetre igencsak megterheli az elmédet - szervezetedet.
- Figyelj oda magadra, a szükségleteidre kiemelten! Étkezz rendesen - ne koplalj - ügyelj a jó minőségű ételekre, az energia bevitelre. Az sem baj, ha kissé túleszed magad - szükség van energiára a nagy erőbedobáshoz - persze a mértéket tartsd be! Ebben az időszakban megnőhet a balesetek, a családi viták veszélye. Pedig minden erődre szükség van, és fontos a szeretet teli, támogató környezet megtartása. Egy felesleges betegeskedés, baleset, csúnya vita a szeretteiddel nagyban hátráltat téged.
Jó megelőzni a bajt!
Lassulj le! Lehet tempósan haladni, de mindig szánj időt a pihenésre! Ha elfáradtál, pihenj kicsit. Inkább haladjon lassabban az ügyed, mint hogy kicsináld magad!
A balesetet, és a betegségek nagy része elkerülhető. A veszekedést is lehet fojtani csírájában. Mivel ingerlékenyebb, sérülékeny vagy - a kényes témákat kerüld a családtagjaiddal. Tedd nyugodtan időszakra ezen beszélgetéseket, mert szikrák pattanhatnak!
Időnként meditálj, mondj el egy imát - Lásd magad előtt a célod, amit el szeretnél érni. Milyennek látnád magad egy-két év múlva?
Gondold át, mit nyersz vele, ha nem a problémára, hanem a megoldásra fókuszálnál? Mit nyerné, ha nyugodtabb, harmonikusabb lennél, és nem akarnád görcsösen a célod? Maradj a belső központodban! Tudatosan irányítsd életed minden mozzanatát!
Ariella Léleksziget

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr8717787004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása