Nesze!szer

Arcesztétikai varázsló: civilben pedig anyuka

2022. január 31.

 

 

 

dr_krix_monika_artnface_klinika_1_1.png

 

A szépségápolás új és új szinteket lép az utóbbi években. Ahhoz, hogy tudjuk, mit is szeretnénk és kit válasszunk, rengeteg információra van szükségünk.  Barátnőktől, csoportokból szerzünk véleményeket, de most hoztam nektek egy interjút az Art 'N Face Arcesztétikai Klinika doktornőjével, aki gyönyörűvé varázsolt már sokakat és szakmai tanácsokat adott itt is néhány postban. Ismerjétek meg Dr. Krix Mónikát! 

 

- Móni, mi a különbség a plasztikai sebész és az esztétikai specialista között? Azt gondolom, nem igazán tudják az emberek.

- A plasztikai sebész vág, az esztétikai minél finomabb megoldásokkal próbálja megoldani a problémát, szike és altatás nélkül. Így tudom a legegyszerűbben megfogalmazni. 

Bővebben úgy mondanám, ha van egy nagy bőrfelesleg a szemhéjadon, oda plasztikai sebész kell. Ha még pici változtatásokra, szépítésre van szükség, akkor jövök én, az esztétikai specialista. Kollagénstimuláció, bioszálazás,botox például. Tehát én vagyok az, aki enyhíti a ráncokat és olyan külsőt adhat, amitől a páciens jóval fiatalosabbnak és üdébbnek tűnik, viszont nem kell nálam aludni.

 

- Hogyan választottad ezt az irányt?

- Amikor érettségire készültem,  két utat éreztem. Vagy a művészetit vagy az orvosi egyetemet. Mindig fontos volt számomra az esztétikus kinézet, a kellem.  Aztán végül a doktori vonal nyert, de maga az alkotás megmaradt az életemben. Az egyetem után hajbeültetéssel foglalkoztam  majd jött lassan az ötlet, hogy ha már egy férfi újra "kapott hajat", az arcán is dolgozhatnék kicsit. Szóval újabb tanulás és képzés jött, ma is nagyon sokat képzem magamat, igyekszem elsajátítani a legújabb, legjobb technikákat, hogy az Art 'N Face Klinikán a páciensek a legjobb kezekben legyenek. 

 

20211202_153927.jpg

 (Itt Móni az én arcomon mutatja meg, hogyan is szokott dolgozni, hogy rajzolja be, hová is kéne tenni a szálakat)

- Nagyon sok képzésen vettél részt, azt tudom.

- A célom, hogy minél profibban tudjak egy adott beavatkozást. Látom hogy eredményes, de hogyan lehetne még eredményesebben csinálni. 

A bio szálbehúzás pont ilyen. Először kevesebbet húz be az ember, amíg nincs meg ez a rutin, majd kipróbálod, hogy milyen a szálakat kombinálni, finomabb dolgok felé menni, látványosabban megoldani az adott  helyzeteket -  minél kevesebb kockázattal. 

Most is sok videót nézek, fejlesztem magam, amennyire tudom.

 - Nagyon óvatos vagy, számomra szimpatikus, hogy nem vállalsz el minden munkát és esztétikus arcok jönnek ki a kezed alól. Gyönyörű szájakat láttam eddig, szép szálazásokat és boldog pácienseket távozni az Art 'N Face Arcesztétikai Klinikáról.

- Szeretek magabiztos lenni, amihez sok gyakorlás kellett és kell is. Ügyelek a vendégekre és sokszor mondok nemet. Szerencsém van, mert ide, hozzánk azok járnak, akik saját maguk fiatalosabb és esztétikusabb énjét szeretnék elérni, tehát nem egy teljesen új külsőre vágynak. És igen, mondok kérésekre nemet is. 

Jött egyszer például egy páciens, aki vérhígítót szedett, ami kontraindikációt okozhat, de mindent is szeretett volna. Erre nekem felelős orvosként nemet kellett mondanom, mert veszélyes. Autoimmun betegnél szépen, fokozatosan haladunk például. Tudom, hogy vannak helyek, ahol megcsinálják, amire én, vagy mi nemet mondunk, de a harmonikus külső és a biztonság számomra elsődleges. 

 

 

- Te például nem töltesz a szem alá hialuront, azt tudom.

- Igen, ezt sokan nem csinálják, megmondom, miért. Jobb, ha orca töltéssel oldod meg a dolgot. A szem alatti töltéssel az a baj, hogy a hialuronsav nem szívódik fel teljesen. 

Nem mindenki alkalmas rá, nem mindegy, hogy táskás a szeme valakinek, ha az van, hogy zsír van és bőrből sok, akkor ott a plasztika tud segíteni. 

Általában fogyni szokott a zsírraktár, ott nagyon vékony a bőr és át is látszik, ott opció lehet a töltés, hisz vissza akarod pótolni a volument. Technikailag nehéz megcsinálni, mert nem tudod mélyre adni, hisz nagyon sok ér van és akár ki is puklisodhat a bőr. És hát ugye fel sem szívódik. Tehát én inkább a mezoterápiát ajánlom, az mikortűs technika, amivel stimulálsz, feszesítesz. További lehetőség a ZO Skin Health orvosi termékcsalád, ami szemkörnyékre is fejlesztett retinolos krémet. 

 

- Az orvosi egyetemen szerzett tapasztalataidat mennyire tudod használni, hisz elég sokrétű képzést kaptál?

- Nyilván az anatómiát és minden mást alapból használok. De van egy másik terület, ahol nagyon jól kamatoztatható ez a megszerzett tudás. Sokszor szembesülök azzal, hogy nem elég, ha én megcsinálok egy arcon valamit, vagy egy ZO protokollt javaslok neki otthonra, mert az életmódot is meg kell változtatnia az illetőnek. Egy laktózérzékenység okozhat nagyon csúnya aknékat és én bármennyire jól is "kitakarítom" a HydraBeautyval mondjuk, egy újabb "félreevés" után ugyanott tarthat a páciens. A provokáló tényezőkre figyelni kell, a kiütés és a heg is tünet. Egy francia sajttúra mondjuk újabb aknékat okozhat az arra érzékenyeknél. Eleve egy komplett konzultációval kezdjük a kezelést, tehát feltérképezünk mindent. Mert egy ödémás szemet akár egy igen fűszeres chips is okozhat. 

 

- Férfiak is járnak hozzád, nyitottabbak a harmónikus külsőre már ők is?

- Miután hajbeültest is végzek, gyakran látjuk a klinikán - ha a hajat rendbe raktuk, jön az igény, hogy akkor az arccal is kezdjünk valamit. Botoxra jönnek leginkább az urak, krémeket visznek, tokabontásra is járnak - de ugye ez az egészséges életmódot nem helyettesíti. Olyan is van, hogy egy férfinek csináltam hajbeültetést és hozza a barátnőjét, mert elégedett volt azzal, amit kapott. 

 

- Eddig mi volt a legjobb visszajelzés a számodra, mitől érezted igazán jól magadat? 

- Gyakran tartunk a klinikán nyílt napot, ahol bemutatjuk akár azt is, milyen egy botox vagy egy Vivace arckezelés. Itt volt egy hölgy, aki utána igénybe is vett néhány kezelést.  A 2 hónapos kontrollon azt láttam, hogy szinte teljesen megújult. Nemcsak az arca, de az öltözködése és valahogy az egész lénye is. Azt mondta, minden reggel, amikor a tükörbe néz, végtelen hálás nekem, mert úgy érzi, visszaadtam az életbe vetett hitét, a megnövekedett önbizalma révén pedig a férjével és gyerekeivel is harmonikusabb lett a kapcsolata.

 

- Két pici gyerek anyukája vagy. Ez a munkád szempontjából mit jelent?

- Sok szervezést, de ők még nem annyira értik, hogy mit is csinál anyu, csak azt, hogy imádja a munkáját. 

 - Esztétikai specialistaként van filozófiád?

- Az időt lelassítani, ez a fontos a számomra. Megállítani nem tudjuk az öregedést, de lelassítani és elérni azt, hogy a vendég jól érezze magát a bőrében, azt igen.  Tudom, hogy egy esztétikusabb külsővel teljesen máshogy állnak az emberhez. Az első szülésem után rajtam is volt súlyfelesleg, nem sminkeltem, nem voltam minden nap tip-top. Többször is észleltem, hogy szinte rám se néznek, vagy nem vesznek emberszámba a közértben, ha leugrottam egy zsömléért. 

Nekem az a fontos, hogy örömmel nézzenek a tükörbe a páciensek. Mindenkinek egyedi az arca, mindenkinek van egy kialakult mimikája, ezt próbáljuk hangsúlyozni és szebbé tenni. A kaptafára készülő arcok nem a mi klinikánkról jönnek ki, az egészen biztos. 

 

moni_es_a_picik.jpg

 

- A családból valakin gyakoroltál az elején? Többen vagytok testvérek.

-  Az elején féltem a családtagokon dolgozni. Az első ajaktöltést anyunak a kolléganőm csinálta, én nézni se tudtam. Utána már belejöttem és felbátorodtam, azóta már cog szálazás volt nála és szájtöltés, valamint rákapott a ZO termékeire. Két tesómnak volt töltése. Az egyik hugomat az esküvője előtt Hydra Beauty plusz Red Carpet kezeléssel készítettem fel a nagy napra.

 

- És mit próbáltál magadon?

- ZO-t (Zo Skin) használok, egyszer botoxoltam és az ajaktöltést is kipróbáltam. A Vivacével a striáimon kísérletezek. Igazából a kolléganőimmel mindent kipróbálunk, hisz így tudjuk mi is hitelesen ajánlani a pácienseknek a kezeléseket. A nyílt napjaink is ezért sikeresek, mert testközelből látják, mi is történik az arcon. 

 

-  Most mi az esztétika jelene, jövője?

- Szerintem fantasztikusak már a technikák, megoldások. Igazából az alap dolgokat, próbálják még tartósabbá tenni, hogy a botox is tovább tartson, a szálak is, még több "természetes" szépítőszer legyen. De valahogy fura az, hogy az ázsiaiak például európaiak szeretnének kinézetileg lenni, de még mások az elvárások Londonban és Manchesterben is. Aki néz Netflixet, ott megy a Bőrödre megy című sorozat, az pedig az amerikai piacot boncolgatja.

Az biztos, hogy én a harmonikus külső elérésére törekszem.

 

- Ki számodra az ideális páciens?

- Akinek nincsenek irreális elvárásai. Tökéletes nincs, mindenkinek más a tökéletes, azt nem is fogjuk elérni, arra nincs eljárás.Mindig az a cél, hogy javítsunk azon, ami van.  Olyan pácienseket várok, akik finomítani szeretnék az idő múlását, szépen, fokozatosan. 

Az a legrosszabb, aki mindent meg akar csináltatni magán, annak ellenére, hogy nem kivitelezhető nála. Az a fontos, hogy az utógondozásra is figyeljünk, az is kell a szép eredményhez.

Egy botox után, hogy ott hasson, akkor hatnia kell, be kell tartani, hogy az ember 2 napig háton alszik, finoman törli az arcát, nem jógázik és ne nagytakarítson utána! 

Akik szeretnének fiatalosabban kinézni, kipihentebbnek tűnni, de maguk is tesznek azért, hogy ez így is maradjon.

Közös munkával nagyon komoly eredményeket érhetünk el! Az Art’N Face Klinikán a legmodernebb gépekkel és alapanyagokkal rendelkezünk - a többit a páciens és én teszem hozzá. Akár a tavaszt  is kezdheti már valaki önmaga legjobb verziójaként. Ezt igyekszem kihozni belőle. 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr3416999064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása