Nesze!szer

Antidepresszáns szombatra

2021. szeptember 11.

 

termeszet_mahatma_gandhi.jpg

 

Abban a végzetes tévedésben élünk, hogy egyetlen betegség sem gyógyítható meg gyógyszer nélkül.
Ez a nézet több kárt okozott már, mint bármi más. A legtöbb gyógyszer nem csak hatástalan, de sokszor egyenesen ártalmas. Az a beteg, aki drogoktól és gyógyszerektől várja a gyógyulást, olyan bolond, mint az, aki takarítás helyett megpróbálja eltakarni a háza belsejében összegyűlt szemetet. Minél inkább eltakarja, annál jobban megrothad.
Ugyanez történik az emberi testben is. A betegség nem más, mint a természet figyelmeztetése, hogy szemét halmozódott fel a test valamelyik részében, és a bölcsesség azt tanácsolja, tegyük lehetővé, hogy a természet kitakarítsa a piszkot, ne fedjük el gyógyszerekkel.
Aki gyógyszert vesz be, megnehezíti a természet munkáját. Másrészt viszont milyen könnyen segíthetjük a természet munkáját, ha bizonyos elemi alapelveket ismerünk; például böjtölünk, hogy a szemét ne szaporodjék, és szabad levegőn testgyakorlatokat végzünk, hogy a szemét egy része izzadás útján távozzék.
A legfontosabb pedig az, hogy elménket szigorú felügyelet alatt tartsuk.
Mahatma Gandhi

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr3416680906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása