Nesze!szer

Ökotippek a környezettudatos életért

2021. május 09.

 

fold_napja_kep.jpg

 

Hoztam nektek néhány hasznos tippet. Bár szerintem mi tanulunk a gyerekeinktől, azért ebben kicsit edukálhatjuk őket. Sose felejtsük, mi alakítjuk, formáljuk a környezetünket, a világot! 

 

Jöhetnek az öko tippek!

Víz:

Az ivóvíz mennyisége a világon mindenütt csökkenőben van, az aszályos időszakok Magyarországot is egyre gyakrabban sújtják. A P&G ötleteivel játékos formában magyarázhatjuk el gyermekinknek, hogy spórolnunk kell a vízzel.

• Nagyobb gyerekek esetén kérjük meg őket, hogy számolják ki, hogy mennyi vizet használnak naponta a zuhanyzáshoz – átlagosan 11 liter folyik egy perc alatt. Játékosan, heti vagy havi rekord felállítására ösztönözhetjük őket a zuhanyozás sebességében.

• Kérjük meg nagyobb gyerekeinket, hogy csak akkor indítsák el a mosogatógépet, amikor már teljesen tele van.

Áram:

Kisgyermekek számára nehéz elképzelni, hogy hogyan függ össze az áram használata és a természeti erőforrások védelme. Taníthatunk nekik olyan szokásokat, amelyek automatizálják az árammegtakarítást.

Szelektív hulladékgyűjtés:

Az alábbi ötletekkel nevelhetjük gyermekeinket a szelektív hulladékgyűjtésre és a hulladéktermelés csökkentésére.

• Készítsenek együtt egy egyszerű táblázatot, amit kitesznek a hűtőre, hogy könnyebben be tudják azonosítani, melyik hulladék melyik tárolóba tartozik. Ha a helyzet megengedi, vegyen színes zacskót a szelektív hulladékok számára, amit a háztartási hulladéktároló mellé tesz. Ez megkönnyíti annak eldöntését, hogy az egyes hulladéktípusok hova tartoznak.

• Vásároljon boroszilikát üvegpalackot gyerekeknek - jelenleg rengeteg palack van a piacon, amelyek biztosan örömet okoznak. Magyarázza el nekik, hogy a használatot követően hogyan végzik a műanyag palackok, és együtt számolják ki, hány műanyag palackot takarítanak meg saját palackjuk hordozásával.

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr7016509506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása