Nesze!szer

Reggeli Nesze

2021. április 07.

 

drama_barna_berni.jpg

 

Nagyon szépen kérlek ne menj bele a drámába!
Tudom, hogy ahhoz szoktál, hogy ebben a színdarabban eljátszd a szereped, de kérlek, most ne tedd! A szenvedés utáni vágy ugyanolyan kollektív szerep, mint oly sok más. Szenvedünk, hogy részesének érezzük magunkat a közösségi ritmusnak, vagy, hogy tudattalanul is előnyöket szerezzünk. Tudom, hogy ez rosszul hangzik, pont annyira mint az, hogy mindig légy optimista. A kettő ugyanarról a tőről fakad. Megjelenése annak, hogy csak szélsőségekben érzed magad valakinek, vagy valahová tartozónak.
A drámában és a szenvedésben való részvétel elhiteti veled, hogy egy vagy másokkal. Ami valójában igaz a szeretet szintjén, de az elme szintjén nem. Ha a drámában kapcsolódsz eleve kizárod a szeretetet, hisz a félelemben, a szenvedésben, a negatív jövőképben vagytok egyek. Ha az indokolatlan pozitivitásban kapcsolódsz, az szinten nem szeretet, mert nem tudod elfogadni a másik aggodalmát.
Barna Berni

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr9616491550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása