Nesze!szer

Nespresso: olyan habos kávét csinál az új Vertuo géééép!

2021. március 18.

nespresso_vertuo_key_visual_6x4_small.jpg

 

A tavaszi karanténomat a kávézás és este a borozás támogatta. Egész egyszerűen úgy kapaszkodtam reggel a bögrémbe, hogy csak na... nagyon fontos lett számomra a kávézás. Ma egy fantasztikus online sajtóeseményen vettem részt és megismertem az új masinát, a Vertuót. Hozom is nektek a Nespresso új gépéről az infókat. Elöljáróban csak annyit: fantasztikus habot csinál külön habosító nélkül is. Bámulatos! 

 

Forradalmi változást hoz a kávézás történetébe a Nespresso által kifejlesztett Vertuo rendszer, amely nemzetközi sikere után Magyarországra is megérkezett. A Vertuo minden eddiginél sokoldalúbb teljesítményre képes és különleges kávéélményt tesz lehetővé az espressótól kezdve a hosszú kávékon át az egészen nagy csészeméretig  mindezt az újhullámos, kézműves kávézók stílusában. Az intelligens vonalkód leolvasóval felszerelt kávégép automatikusan kiválasztja az adott kávékapszulához leginkább illő paramétereket, innovatív Centrifusion technológiájának köszönhetően pedig selymes, rendkívül gazdag cremaréteggel (ez a hab az én nyelvemre lefordítva) koronázza meg kávénkat.

 

A Nespresso 1986-ban hozta létre az ikonikus Nespresso Original kapszulás rendszert, mely igazi áttörést hozott az otthoni kávézás történetébe. Több mint harminc év elteltével a márka forradalmi újítással állt elő: a Vertuo rendszer minden eddiginél sokoldalúbb teljesítményre képes, innovatív kivonatolási technológiájának köszönhetően pedig páratlan minőségű, de a korábbitól merőben eltérő kávéélményt nyújt.

 

A Vertuo kávégép 27 féle teljesen új típusú, más formájú és méretű kapszulával működik, amelyekkel négy különböző hosszúságú kávétípus készíthető. A közkedvelt ESPRESSO (40 ml) és DOUBLE ESPRESSO (80 ml) mellett a Vertuo amerikai stílusú hosszúkávék elkészítésére is képes, amivel a lehető legszélesebb választékú kávépalettát kínálja az otthoni kávéfőzők piacán. A rövidebb változatok mellett a GRAN LUNGO (150 ml) és a MUG (230 ml) kapszulák is különböző aromájú és intenzitású variánsokkal rendelkeznek, így mindenki megtalálhatja köztük az ízlésének leginkább megfelelőt.

 

A lézeres leolvasó rendszer felismeri a gépbe helyezett kapszulák vonalkódját, és azonosítja a bennük található kávéblend összetételét és pörkölési sajátosságait. Ezt követően minden,  a kávémesterek hosszas tesztelése után, a kávéhoz leginkább illő  paramétert (vízmennyiség, hőfok, kapszula forgatási sebesség, előáztatási idő) úgy állít be, hogy a legjobb kávét készítse el. A világon egyedülálló Centrifusion technológiának köszönhetően a kávégép akár percenkénti négyezres fordulatszámon képes átpréselni a vizet a kapszulán, ezáltal maximálisan kibontakoztatja az őrlemények ízeit és aromáit. Az eljárás selymes cremaréteget alkot a kávé tetején, akár egy espresso, akár egy nagyobb csészéhez illő kapszulatípus esetén is.

 

A Vertuo mellett továbbra is elérhetők maradnak az eddig ismert Nespresso Original kávégépek és kapszulák, a két rendszer párhuzamosan fog futni egymás mellett.

A Nespresso mindig is élen járt a technológiai fejlesztések terén, hiszen a kezdetektől fogva arra törekedtünk, hogy elvigyük a kávérajongók otthonába a tökéletes espresso-élményt. A Vertuo egy újabb lépés a kávézás jövője felé, amelyben az összes létező kávétípus egy gombnyomásra elérhetővé válik a márkától megszokott csúcsminőségben” - mondta Alberto Vercelli, a Nespresso magyarországi vezetője.

 

Az elmúlt években rohamos fejlődésnek indult a hazai kávékultúra, és a kézműves kávézók elterjedésével megnőtt a fogyasztói igény arra, hogy az otthoni készülékek is reprodukálni tudják azt a minőséget és ízélményt, amit kedvenc kávézójukban tapasztalnak. A Nespresso Vertuo a világ leghíresebb kávékultúráinak széles választékát kínálja, emellé pedig egy szakértő barista tudásával rendelkezik, aki pontosan tudja, hogy miben rejlik a különböző kávétípusok elkészítésének titka” - mondta Márkosi Balázs, a Nespresso kávénagykövete.

A jelenlegi korlátozások ellenére sem kell lemondanunk kedvenc kávékülönlegességeinkről. Az alábbi recepttel otthon is megidézhetjük a kézműves kávézók hangulatát:

 

HAZELNUT GOURMET REVERSO

Hozzávalók:

  • 1 Nespresso Vertuo Hazelino Muffin kávékapszula (230 ml)
  • 50 ml hideg tej (3,5%)
  • 1,5 evőkanál juharszirup
  • kakaópor/kakaóbabtöret (opcionális)

Elkészítés:

Egy nagy csészébe öntsd bele a tejet, és tegyél hozzá 1,5 kanál juharszirupot. Opcionálisan szórd meg kakaóbabtörettel/kakaóporral, hogy a tej egész felületét elfedje. A tetejére készíts egy mogyorós ízű kávét.

 

A Nespresso Vertuo alumíniumkapszulái tökéletesen megőrzik a frissen pörkölt, őrölt kávék frissességét egészen az elkészítés pillanatáig. A vállalat által visszagyűjtött Nespresso Original és Vertuo kapszulák 100%-a újrahasznosítható, és jelenleg a hazai fogyasztók 99%-a számára elérhető valamelyik kapszula-újrahasznosítási lehetőség. A Nespresso célja, hogy 2021 végére az összes Original kávét 80%-ban, illetve az összes Vertuo kávét 85%-ban újrahasznosított alumínium felhasználásával készült kapszulákba csomagolják. Mindez része a márka nagyszabású vállalásának, amely szerint 2022-ben minden csésze Nespresso kávé karbonsemleges lesz.  A Vertuo kávégépek műanyag alkatrészeinek több mint 50%-a újrahasznosított műanyagból, papírcsomagolásuk 99,5%-ban újrahasznosított anyagokból készül, műanyagmentes és 100%-ban újrahasznosítható. Imádni fogja, aki kipróbálja, ezt biztosan állíthatom. Iszonyat menő és finom a Verutóval készült kávé. Ennyi jót csak megérdemlünk, nem ?!

 

nespresso_vertuo_hazelnut_reverso_recept.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr616469138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása